Punsjboller

Enkelt
90 min.
Hjemmelagde punsjboller er deilige konfektbiter vi gjerne forbinder med jul. De smaker nydelig av sjokolade og rom, og kan enkelt lages på en halvtime. I tillegg skjuler disse godbitene en liten hemmelighet. De er nemlig laget av kakesmuler. Det meste kan brukes, som avskjær av formkaker, mislykkede småkaker eller knuste krumkaker. Her kan du benytte det du har tilgjengelig. 1 porsjon gir cirka 30 punsjboller.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn rom til massen tykner litt. Sett til side. Har du ikke rom kan du bruke 2 ss kaffe og 2 dråper romessens.

  2. Pisk sammen romtemperert Melange, siktet melis og eggeplommer. Tilsett sjokoladeblandingen og bland til du har en litt klumpete men godt blandet masse.

  3. Smuldre kakerester eller knus småkaker/kjeks til smuler og rør inn i sjokolademassen til alt er godt blandet. Her kan du bruke det du har liggende, for eksempel Mariekjeks. Dekk bollen med folie og sett kjølig i 60 minutter.

  4. Form små kuler med hendene. Pass på å ikke lag bollene for store, en liten spiseskje er nok.

  5. Rull bollene i forskjellig kakepynt og kokosmasse. Oppbevar punsjbollene kjølig i tett boks.

Antall porsjoner:

  • 100 gram 70% kokesjokolade
  • 2 ss mørk rom
  • 100 gram Melange
  • 50 gram melis
  • 2 stk eggeplommer
  • 250 gram kakesmuler/kjekssmuler
  • 4 ss kokosmasse
  • 6 ss kakepynt

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Siri

    Dere skriver at du lager det på 30 min, men massen skal stå kaldt i 1t, så det stemmer vel ikke helt.

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei Siri! Takk for at du har et våkent øye! Oppskriften er nå rettet. God jul videre til deg! 🙂

  • Bruker
    Randi M

    Kan jeg bruke konjakk i stedet for rom, for det liker jeg ikke. Eller noe annet?

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Du kan fint bruke konjakk eller annet brunt brennevin du liker. Prøv også med appelsinjuice eller saften av klementiner for en helt annen smaksopplevelse. Lykke til med baksten 😊

      • Bruker
        Gunvor

        Kan sherry brukes?

        • Mills
          Anne Cathrine,

          Hei Gunvor! Det har vi ikke prøvd, men jeg vil tro at sherry også smaker fortreffelig i disse. Lykke til!

Lignende oppskrifter