Rabarbrapai med jordbær
Selv om rabarbra egentlig er en grønnsak, blir den både brukt og elsket som en frukt. Rabarbraen har en frisk og syrlig smak som sammen med de søte jordbærene gir en smakskombinasjon få kan konkurrere med. Denne saftige paien smaker fantastisk på egen hånd, men kan også serveres sammen med vaniljeis eller vaniljesaus for å gi den det lille ekstra. En pai gir cirka 12 porsjoner.
Ingredienser
Paideig
Fyll
Slik gjør du
Paideig
1. Bland sammen hvetemel og sukker i en bolle.
2. Smuldre kald Melange i melblandingen og bruk hendene for å arbeide margarinen inn i melet. Kna og elt deigen til du har en fast og fin paideig.
3. Ta halvparten av paideigen over i en paiform, og trykk ut deigen til den dekker hele paiformbunnen og sidene, helt opp til kanten av paiformen. Sett paiformen inn i kjøleskapet i 30 minutter.
4. Forbered fyllet mens du venter.
Fyll
1. Rens og del rabarbraen i 1 cm tykke biter. Rør sammen sukker og maisenna i en bolle og ha i rabarbrabitene. Press sitronsaft over rabarbraen. Bruk en skje for å dekke rabarbraen med sukkerblandingen og la den stå i 20 minutter. Rabarbraen vil begynne å slippe saften.
2. Rens og del jordbærene i biter.
3. Varm opp ovnen til 200 grader.
4. Ta ut paibunnen fra kjøleskapet og fyll paien med rabarbra- og jordbærbitene.
5. Bruk resten av paideigen til å dekke toppen av paien. Rull ut strimler som du legger på tvers og langs av formen. Om du ønsker en enklere variant, kan du kjevle ut deigen og legge den på som et lokk. Pass da på å stikke hull på deigen slik at paien får puste under steking.
6. Visp egget og pensle toppen.
7. Sett paien inn i ovnen og stek den i 40 minutter.
8. Server gjerne sammen med vaniljeis eller vaniljesaus.
Kommentarer