
Rabarbrapai med jordbær
Slik gjør du
Paideig:
-
Bland sammen hvetemel og sukker i en bolle.
-
Smuldre kald Melange i melblandingen og bruk hendene for å arbeide margarinen inn i melet. Kna og elt deigen til du har en fast og fin paideig.
-
Ta halvparten av paideigen over i en paiform, og trykk ut deigen til den dekker hele paiformbunnen og sidene, helt opp til kanten av paiformen. Sett paiformen inn i kjøleskapet i 30 minutter.
-
Forbered fyllet mens du venter.
Fyll:
-
Rens og del rabarbraen i 1 cm tykke biter. Rør sammen sukker og maisenna i en bolle og ha i rabarbrabitene. Press sitronsaft over rabarbraen. Bruk en skje for å dekke rabarbraen med sukkerblandingen og la den stå i 20 minutter. Rabarbraen vil begynne å slippe saften.
-
Rens og del jordbærene i biter.
-
Varm opp ovnen til 200 grader.
-
Ta ut paibunnen fra kjøleskapet og fyll paien med rabarbra- og jordbærbitene.
-
Bruk resten av paideigen til å dekke toppen av paien. Rull ut strimler som du legger på tvers og langs av formen. Om du ønsker en enklere variant, kan du kjevle ut deigen og legge den på som et lokk. Pass da på å stikke hull på deigen slik at paien får puste under steking.
-
Visp egget og pensle toppen.
-
Sett paien inn i ovnen og stek den i 40 minutter.
-
Server gjerne sammen med vaniljeis eller vaniljesaus.
Antall porsjoner:
- PAIDEIG:
- 8 dl siktet hvetemel
- 4 ss sukker
- 300 gram Melange
- FYLL:
- 3 stilker rabarbra
- 1 dl sukker
- 2 ss maisenna
- 1 ss sitronsaft
- 200 gram jordbær
- 1 stk egg, til pensling
- Vaniljeis eller vaniljesaus, til servering
Produkter i oppskriften

Kommentarer