Saftig sjokoladekake i rund form

Enkelt
60 min.
Her får du oppskrift på en saftig og søt sjokoladekake i rund form, som passer like godt til bursdag som til kaffen på en søndag.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Pisk Melange og sukker godt. Bland inn eggene, ett og ett av gangen.

  2. Bland det tørre, hvetemel, kakao og bakepulver. Tilsett dette vekselvis med melk.

  3. Hell sjokoladekakerøren i en stor, smurt form.

    Tips! Ha bakepapir i bunnen av springformen og smør kantene med Melange.

     

  4. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter.

  5. Avkjøl kaken og del den i to lag. Sjokoladekremen smøres i, og lokket settes på. Smør så kremen rundt og på toppen. Kaken pyntes etter eget ønske.

Antall porsjoner:

  • 180 g Melange
  • 270 g sukker
  • 5 stk egg
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss kakao
  • 4 dl melk

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Comments

  • Susanne

    Hvor stor form er denne kakerøren til?

    • Karina, Redaktør

      Hei Susanne,
      Denne kakerøren passer fint til en form på 24-26cm. God bakelyst!

  • Sara

    Skal man smelte Melange?

    • Karina, Redaktør

      Hei Sara,

      Melange skal ikke smeltes, men kan gjerne være romtemperert. Så pisker du Melange og sukker lyst og luftig, eller “hvitt”, før eggene tilsettes.

      • thor-boye

        Det sto ikke i forklaringen at det skulle piskes “hvitt”. Kaken min ble rett og slett deigete inni.

Lignende oppskrifter

Verdens beste vafler

Enkelt
30 min.

Eplekake

Enkelt
50 min.

Saftige lyse muffins

Enkelt
40 min.