Serinakaker er selvskrevne blant de syv sortene for veldig mange og er blitt bakt i Norge i over 100 år. Serinakaker er runde småkaker med riflemønster, knuste mandler og perlesukker på toppen. De er ikke ulike sandnøtter av utseende, men den karakteristiske, nevnte toppingen gjør at man kan skille de to. Oppskriften gir cirka 30 kaker.

Kommentarer

  • Karin Romseland

    Prøvde i går Kakene ble myke og smakte smør og knasende sukker ikke gode Hva har jeg gjort feil?

    • Cecilie,

      Hei Karin! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Det er ikke godt å vite akkurat hva som gikk feil, men det er viktig å ikke arbeide for mye med deigen slik at den ikke blir for varm. Hvis hver kule er trillet for stor kan kakene bli myke, og steker for lite, slik at sukkeret ikke får smeltet nok. Håper det var til litt hjelp. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

  • Kicki Bull Peleikis

    Har akkurat, og for første gang, bakt Serina kaker etter denne oppskrift. De ble meget vellykkede og smakte også godt. Tusen takk. Har i alle år bakt julekaker etter gamle oppskrifter, men fikk lyst til å prøve noe nytt. 👏😊

    • Cecilie,

      Det gleder vårt hjerte å høre at oppskriften falt i smak, Kicki! God jul til deg, og kos deg med kakene! 🙂

  • Ikke noe

    Kan vi bruke vanlig salt

    • Cecilie

      Hei! Nei, hornsaltet kan ikke erstattes av vanlig salt. Da vil kakene ikke smake godt, så det anbefaler vi ikke. Lykke til! 🙂

  • Camilla

    Hei hvor mamge kjeks blir det ca utav en porsjon? 😊

    • Cecilie

      Hei Camilla! Oppskriften gir cirka 30 kaker. Lykke til, og god bakelyst! 🙂

  • Kåre Odd Ivar

    Kan man ha sjokolade i deigen?

    • Cecilie

      Hei Kåre Odd! Å tilsette sjokolade vil gi en veldig annerledes smak på serinakakene enn den originale smaken. Lykke til! 🙂

  • Christian

    Hva kan jeg bruke i stedet for perlesukker?
    Kan man bruke havsalt eller Himalaya osv?

    • Cecilie

      Hei Christian! Å bytte ut sukkeret med salt vil gi en veldig annerledes smak på serinakakene enn den originale smaken. Hvis du ikke ønsker å bruke perlesukker kan du eventuelt bare dekorere kakene med hakkede mandler, og droppe perlesukkeret helt. Lykke til! 🙂

  • Sn’enksknp`,niejbi

    Eg forsto ikke heiltopskriften din mils😒😞😩

    • Anne Cathrine

      Beklager sent svar 😅
      Vi vil gjerne hjelpe deg, men da er det fint om du kan forklare litt nærmere hva det er det du ikke forstår med oppskriften?

  • Ann Torhild

    De blei kjempe gode , men isteden for mandler brukte jeg pistasjenøtter , å det smakte veldig godt.

    • sorsig

      Hei Ann Torhild, det høres ut som et supergodt alternativ! Takk for tips 🙂

  • Arna Irene Nygård

    Har prøvd med både Melange og meierismør, ble ikke så sprøe med meierismør, så derfor bruker jeg kun Melange!

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig å høre, Arna Irene! Den ekstra sprø konsistensen er en av grunnene til at mange foretrekker å bruke Melange til julebaksten. God bakelyst 😊

  • Mette Bakken

    Hvorfor ikke meierismør?

    • Anne Cathrine

      Hei Mette! Dersom man foretrekker meierismør, så kan man helt fint bruke det. 😊 Lykke til med bakingen!

  • Anne Karin

    Er 1 krm like mye som 1 teskje

    • Anne Cathrine

      Hei Anne Karin! 1 teskje = 5 kryddermål 😊

  • Eli Møller Holmgren

    Hvor mye er 1 krm?

    • Anne Cathrine

      Hei Eli! 1 kryddermål (krm) = 1 milliliter (ml). 😊