Sirupssnipper

Middels
120 min.
Visste du at sirupsnipper opprinnelig var Norges svar på pepperkaker? De sprø krydderkakene har vært bakt her til lands helt siden 1600-tallet og er for mange en av de klassiske syv sortene til jul. Sirupsnipper har en karakteristisk form og pyntes med en skåldet mandel i midten. Det taggete mønsteret får du ved å benytte en bakkelsspore eller baketrinse. Oppskriften gir rundt 90 til 100 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha kremfløte, sirup og sukker i en stor kasserolle. Kok opp og trekk bort fra varmen.

  2. Rør inn Melange og avkjøl blandingen til romtemperatur. Hell massen over i bakebollen til kjøkkenmaskinen.

  3. Sikt inn alt det tørre og kjør maskinen på lav hastighet til deigen er eltet sammen. Har du ikke kjøkkenmaskin kan deigen også eltes sammen for hånd.

  4. Sett deigen kaldt i en time, gjerne natten over.

  5. Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme) og dekk et par stekebrett med bakepapir.

  6. Ha litt mel på underlaget og kjevle deigen jevn og tynn, til cirka 2 mm tykkelse.

  7. Bruk linjal og bakkelspore/baketrinse til å skjære ut sirupssnipper på 5×5 cm.

  8. Løft kakene over på stekebrett. Det er plass til cirka 16-20 snipper per brett.

  9. Pisk sammen eggehviten og bruk den til å «lime» fast en halv skåldet mandel midt på hver sirupsnipp.

  10. Stek midt i ovnen i 7-10 minutter. Pass på så ikke kakene blir svidd mot slutten av steketiden.

  11. Avkjøl sirupssnippene på rist og oppbevar mørkt og tørt i en tett boks eller kakeboks.

Antall porsjoner:

  • 1.5 dl kremfløte
  • 150 gram sirup (lys eller mørk)
  • 150 gram sukker
  • 100 gram Melange
  • 480 gram siktet hvetemel
  • 0.5 ts kanel
  • 0.25 ts pepper
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 0.25 ts malt stjerneanis
  • 1 ts natron
  • PYNT:
  • 1 stk eggehvite, til pensling
  • 50 gram skåldede mandler

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Spekulasjer

Middels
40 min.

Pepperkaker

Enkelt
60 min.

Lyse pepperkaker

Middels
40 min.