
Sirupssnipper
Slik gjør du
-
Ha kremfløte, sirup og sukker i en stor kasserolle. Kok opp og trekk bort fra varmen.
-
Rør inn Melange og avkjøl blandingen til romtemperatur. Hell massen over i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
-
Sikt inn alt det tørre og kjør maskinen på lav hastighet til deigen er eltet sammen. Har du ikke kjøkkenmaskin kan deigen også eltes sammen for hånd.
-
Sett deigen kaldt i en time, gjerne natten over.
-
Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme) og dekk et par stekebrett med bakepapir.
-
Ha litt mel på underlaget og kjevle deigen jevn og tynn, til cirka 2 mm tykkelse.
-
Bruk linjal og bakkelspore/baketrinse til å skjære ut sirupssnipper på 5×5 cm.
-
Løft kakene over på stekebrett. Det er plass til cirka 16-20 snipper per brett.
-
Pisk sammen eggehviten og bruk den til å «lime» fast en halv skåldet mandel midt på hver sirupsnipp.
-
Stek midt i ovnen i 7-10 minutter. Pass på så ikke kakene blir svidd mot slutten av steketiden.
-
Avkjøl sirupssnippene på rist og oppbevar mørkt og tørt i en tett boks eller kakeboks.
Antall porsjoner:
- 1.5 dl kremfløte
- 150 gram sirup (lys eller mørk)
- 150 gram sukker
- 100 gram Melange
- 480 gram siktet hvetemel
- 0.5 ts kanel
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts malt ingefær
- 0.25 ts malt stjerneanis
- 1 ts natron
- PYNT:
- 1 stk eggehvite, til pensling
- 50 gram skåldede mandler
Produkter i oppskriften

Kommentarer