Sjakkruter

Enkelt
35 min.
Disse klassiske småkakene er laget av mørdeig i to farger, satt sammen som et sjakkbrett. For mange et selvskrevet slag til jul, men de passer like godt som småkaker hele året. Oppskriften gir cirka 24 småkaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Smuldre inn 200 gram Melange i hvetemel og melis med håndmikser.

  2. Elt deigen videre for hånd til du har fått en fin og glatt deig.

  3. Del deigen i to deler.

  4. Elt inn vaniljesukker i den første delen og kakaopulver i den andre.

  5. Del vaniljedeigen og kakaodeigen i to emner. Rull hvert emne til pølser, cirka 1,5 centimeter i diameter.

  6. Legg plastfolie på benken og sett sammen lys og mørk pølse i to lag slik at du får sjakkmønster. Rull plastfolien rundt og press pølsen lett sammen og form sidene ved å presse de mot bordet.

  7. Sett pølsen med plastfolie i fryseren i 10 minutter eller i kjøleskap i cirka 30 minutter.

  8. Sett ovnen på 175 grader.

  9. Ta av plastfolien og del sjakkpølsen i skiver på 0.5 til 1 centimeter. Legg sjakkrutene på et bakepapir.

  10. Stek på midterste rille i 10 minutter og la sjakkrutene avkjøles helt på en rist.

  11. Tips! Sjakkruter holder seg minst en måned i vanlig kakeboks oppbevart på et mørkt og tørt sted. Om de skal fryses er det best å fryse deigen som pakkes inn i plastfolie.

Antall porsjoner:

  • 200 gram Melange
  • 250 gram siktet hvetemel
  • 100 gram melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakaopulver

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    emilie

    går det ann å bruke olje isedetfor smør?

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Emilie! Det vil nok ikke fungere å bruke olje i denne oppskriften, dessverre. For å kunne forme deigen og at kakene skal steke riktig så må du bruke smør eller margarin i fast form.
      Lykke til med bakingen 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter