Sjakkruter

Enkelt
35 min.
Disse klassiske småkakene er laget av mørdeig i to farger, satt sammen som et sjakkbrett. For mange et selvskrevet slag til jul, men de passer like godt som småkaker hele året. Oppskriften gir cirka 24 småkaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader.

  2. Smuldre inn 200 gram Melange i hvetemel og melis med håndmikser. Elt deigen for hånd til du har fått en fin og glatt deig.

  3. Del deigen i to deler.

  4. Elt inn vaniljesukker i den første delen og kakaopulver i den andre.

  5. Del vaniljedeigen og kakaodeigen i to emner. Rull hvert emne til pølser, cirka 1,5 centimeter i diameter.

  6. Legg plastfolie på benken og sett sammen lys og mørk pølse i to lag slik at du får sjakkmønster. Rull plastfolien rundt og press pølsen lett sammen og form sidene ved å presse de mot bordet.

  7. Sett pølsen med plastfolie i fryseren i 10 minutter eller i kjøleskap i cirka 30 minutter.

  8. Ta av plastfolien og del sjakkpølsen i skiver på 0.5 til 1 centimeter. Legg sjakkrutene på et bakepapir.

  9. Stek på midterste rille i 10 minutter og la sjakkrutene avkjøles helt på en rist.

  10. Tips! Sjakkruter holder seg minst en måned i vanlig kakeboks oppbevart på et mørkt og tørt sted. Om de skal fryses er det best å fryse deigen som pakkes inn i plastfolie.

Antall porsjoner:

  • 200 gram Melange
  • 250 gram siktet hvetemel
  • 100 gram melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakaopulver

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Sandnøtter

Middels
60 min.

Krumkaker

Middels
60 min.

Goro

Middels
60 min.