Slik lager du sprø vafler

Enkelt
50 min.
Er du en av dem som synes vaflene smaker best når de er knasende sprø på utsiden og myke inni? Da bør du teste denne oppskriften. Her er det kombinasjonen av kaldt vann, natron og skummet kulturmelk som gir den riktige konsistensen. For at vaflene skal beholde sin knasende sprø overflate, bør vaflene hvile på en rist og ikke legges oppå hverandre etter steking. Oppskriften gir cirka 10 vaffelplater.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.

  2. Spe med skummet kulturmelk, vann og flytende Melange.

  3. Bland hvetemel, bakepulver, natron, kardemomme og salt i en egen bolle og sikt det over i røren.

  4. Pisk godt slik at du blir kvitt eventuelle melklumper.

  5. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.

  6. Pensle vaffeljernet med Flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel. Det gir vaflene fin farge og god skorpe samtidig som du unngår at vaflene setter seg fast i jernet.

  7. Legg hver vaffelplate på en rist etter steking for å unngå at de blir myke.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • User
    André

    Jeg følger oppskriften, men røra blir så tykk, nesten ikke flytende. Er det riktig? Jeg har brukt denne oppskriften før og har spedd på med mer vann eller melk IG det har blitt godt, men kanskje den bare skulle være tykk?

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter

Slik lager du myke vafler

Enkelt
50 min.

Enkel vaffelrøre

Enkelt
15 min.

Vaffelkake med oreo

Enkelt
60 min.