Slik lager du tykke vafler
Er du en av dem som liker at vaflene er ekstra tykke og myke, så er dette oppskriften for deg! Her er det mengden egg, rømme og melk som sammen med natron gjør vaflene tykke. Vaffelrøren skal være tykk, så det er viktig å la den svelle i minst en halvtime for å få riktig konsistens. Legg vaflene oppå hverandre under et rent kjøkkenhåndkle etterhvert som du steker for å holde dem saftige og myke. Oppskriften gir cirka 12 vafler.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Pisk egg og sukker godt sammen.
2. Rør inn melk, rømme og flytende Melange.
3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, natron, salt.
4. Bland det tørre litt etter litt inn i det våte mens du visper godt, til du har en jevn vaffelrøre uten klumper.
5. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.
6. Pensle vaffeljernet med Flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel, for å hindre at vaflene setter seg fast.
7. Legg vaflene oppå hverandre for å holde dem myke og varme.
Helt ok, men jeg har fått bedre komplementer på Toro vafler. Sier selvfølgelig at det er min hemmelige oppskrift, det må jo være lov 🙂
Godt å høre at du har funnet din egen hemmelige vri på vaflene, Gudrunn, lykke til! 😊
Må man ha natron?
Hei Ola! I denne oppskriften kan du erstatte 0,5 teskje natron med 1 teskje bakepulver. Men det er ikke sikkert at vaflene blir like tykke som ved bruk av natron. Lykke til! 🙂