Strull

Middels
60 min.
Strull er til forveksling lik krumkaker. De to kakene stekes i samme jern, men røren og formen er ulik. I denne oppskriften er det brukt seterømme, men noen lager også strull med kremfløte. Når steketiden er over rulles kaken rett rundt en pinne, for eksempel en tynn tresleiv, slik at den får form som en sigar. Denne oppskriften gir cirka 35 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Pisk seterrømmen stiv, tilsett sukker og pisk godt. Rør inn mel og vann.

  2. La røren svelle i cirka 30 minutter.

  3. Legg en spiseskje med røre i midten av det varme jernet. Press jernet godt sammen og stek kakene lys gulbrune.

  4. Rull dem straks rundt en tynn pinne eller skaftet på en tynn tresleiv.

  5. Oppbevar kakene i en tett boks.

Antall porsjoner:

  • 100 gram sukker
  • 100 gram siktet hvetemel
  • 2,5 dl seterrømme
  • 0.5 dl kaldt vann

Comments

Lignende oppskrifter

Krumkaker

Middels
60 min.

Avletter

Middels
60 min.

Goro

Middels
60 min.