Tjukksnipp

Enkelt
30 min.
Denne julebaksten er best kjent som tjukksnipp, men går også under navn som edvartsnipp, surmelksnipp, putesnipp og trysilsnipp. Dette er lett krydrede og luftige kaker, som er både myke og søte, og som passer perfekt til julekaffen. Oppskriften gir cirka 30 snipper, og disse kan fryses ned etter avkjøling.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader.

  2. Bland sammen surmelk og sukker i en bakebolle. Rør inn Flytende Melange, hornsalt, vaniljesukker, kardemomme og hvetemel, til du har en jevn og fast deig som er lett å kjevle ut.

  3. Kjevle ut deigen til en leiv som er cirka 1 centimeter tykk, og del leiven i snipper.

  4. Kle en stekeplate med bakepapir og legg snippene på den bakepapirkledde stekeplaten. Gi litt plass mellom snippene, siden de vil heve under steking.

  5. Strø sukker og kanel over snippene.

  6. Stek snippene på midterste rille i stekeovnen i cirka 10 minutter, til de er lett gylne.

  7. Avkjøl snippene på en rist.

Antall porsjoner:

  • 5 dl surmelk
  • 400 gram sukker
  • 200 gram Flytende Melange
  • 2 ss hornsalt
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • 800 gram hvetemel
  • 2 ss sukker (til strø)
  • 1 ss kanel (til strø)

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Lene

    Deigen min ble veldig seig🤔 Prøvde å tilsette litt mer mel, uten at det hjalp noe nevneverdig.
    Fikk kjevlet den ut, men umulig å få hele snipper over på platen.
    Hva kan jeg ha gjort feil?

    • Bruker
      Bjørn

      Jeg har prøvd meg på det. Samme erfaring som deg. Brukte godt med mjøl når jeg kveile ut og brukte stekespade når jeg skulle få de over på plata. De ble litt varierende fasong, men smaktegodt. 😀

      • Mills
        Anne Cathrine,

        Hei Bjørn!
        Så hyggelig å høre at smaken ble bra selv om deigen ikke ble som forventet.
        Hvis du vil prøve igjen så kan det kanskje hjelpe å legge deigen en times tid i kjøleskapet før den kjevles ut og løftes over på stekebrett. Og hvis ikke det hjelper så kan du prøve med smeltet Melange i stedet for Flytende Melange.
        Lykke til med bakingen 😊

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Beklager sent svar, Lene!
      Det er veldig kjedelig når deigen ikke blir som forventet. Hvis du vil prøve igjen kan det kanskje hjelpe å legge deigen en times tid i kjøleskapet for at den skal bli litt enklere å kjevle ut og løfte over på stekebrett. Og hvis ikke det hjelper så kan du prøve med smeltet Melange i stedet for Flytende Melange. Lykke til 😊

  • Bruker
    Tone Aksnes Yggeseth

    Jeg glemte å se etter om oppbevaring einer ikke tjukksnipp seg i kakeboks
    Mvh tone

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei Tone! Som de fleste småkakene vi baker til jul så kan også tjukksnippene oppbevares i kakeboks. Bare vær obs på at konsistensen kan endre seg og de kan bli hardere over tid. Disse kakene kan også fryses. Lykke til 😊

      • Bruker
        Trine

        De egner seg best i fryseposer🥰

        • Mills
          Anne Cathrine,

          Takk for tipset, Trine 😊

Lignende oppskrifter