
Vafler med kulturmelk
Når du lager vafler med kulturmelk kan du kan fint droppe både bakepulver, natron og egg fordi kulturmelken fungerer som hevemiddel i seg selv. Kulturmelk gir også vaflene en fin, syrlig smak som gjør at de egner seg godt med søt topping. Prøv for eksempel pisket krem og kirsebærsyltetøy. Oppskriften gir cirka 14 vafler.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Pisk egg og sukker godt sammen.
-
Spe i kulturmelken og flytende Melange.
-
Bland det tørre litt etter litt inn i det våte mens du visper godt, til røren er jevn og uten klumper.
-
La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.
-
Pensle vaffeljernet med Flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel. Det gir vaflene fin farge og god skorpe samtidig som du unngår at vaflene setter seg fast i jernet.
-
Avkjøl vaflene på rist og server.
Antall porsjoner:
- 4 stk egg
- 150 gram sukker
- 10 dl skummet kulturmelk
- 1 dl Flytende Melange
- 350 gram siktet hvetemel
- 130 gram sammalt hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- Til steking: Flytende Melange
Produkter i oppskriften

Kan denne røra fryses? Har kulturmelk jeg må få brukt opp, men har ikke tid til å steke vafler.
Hei Monika! Ja, vaffelrøren kan fint fryses. Lykke til!
Oppskrift med berre dl-mål?
Har ikkje kjøkkenvekt…