Vafler med kulturmelk

Enkelt
60 min.
Når du lager vafler med kulturmelk kan du kan fint droppe både bakepulver, natron og egg fordi kulturmelken fungerer som hevemiddel i seg selv. Kulturmelk gir også vaflene en fin, syrlig smak som gjør at de egner seg godt med søt topping. Prøv for eksempel pisket krem og kirsebærsyltetøy. Oppskriften gir cirka 14 vafler.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker godt sammen.

  2. Spe i kulturmelken og flytende Melange.

  3. Bland det tørre litt etter litt inn i det våte mens du visper godt, til røren er jevn og uten klumper.

  4. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.

  5. Pensle vaffeljernet med Flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel. Det gir vaflene fin farge og god skorpe samtidig som du unngår at vaflene setter seg fast i jernet.

  6. Avkjøl vaflene på rist og server.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • User
    vigdis olsen

    kardemomme???

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Vigdis, mange sverger til kardemomme i vafler, ja! Om du er glad i det, anbefaler jeg absolutt å legge til en ts kardemomme her 🙂 Håper det smaker!

Lignende oppskrifter

Restevafler

Enkelt
60 min.

Rømmevafler

Enkelt
60 min.

Vafler med havregryn

Enkelt
50 min.