Vafler uten egg

Enkelt
30 min.
Vafler uten egg blir både knasende sprø og nydelige på smak. Her har vi på en enkel måte erstattet egg med kaldt vann. Server vaflene med rømme, syltetøy, bær eller brunost. Oppskriften gir 8 store plater.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sammen Flytende Melange, melk og kaldt vann i en bolle.

  2. Pisk inn sukker, bakepulver, vaniljesukker og hvetemel.

  3. Varm opp vaffeljernet mens du lar røren svelle i 15 minutter. Pensle vaffeljernet godt med Flytende Melange før steking.

  4. Stek vaflene i vaffeljernet på middels varme, og pensle vaffeljernet godt med Flytende Melange mellom hver vaffel.

  5. Tips! Vil du beholde sprøheten i vaflene, la dem hvile på en rist. Vil du ha myke vafler, kan du stable vaflene i et tårn og legge et kjøkkenhåndkle over.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • User
    Elisabet

    Er en porsjon et vaffeljern liksom?

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Elisabet, her regnes en plate som en porsjon. Derfor har vi lagt inn 8 porsjoner over ingredienslisten til høyre. Bare juster den etter ønsket mengde 🙂

  • User
    Maria

    Kan man bruke kefir isteden for melk?

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Maria, vet det er mange som liker det godt. Mulig du må ha litt mer vann for å sikre en flytende nok røre. Prøv deg frem, så blir det nok supergodt 🙂

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter

Verdens beste vafler

Enkelt
30 min.

Glutenfrie vafler med kokosnøttmel

Middels
45 min.

Inas lettvinte vafler

Enkelt
45 min.