
Vaniljekranser
Slik gjør du
-
Skrap ut vaniljefrøene og bland sammen med en spiseskje av sukkeret, dette gjør det enklere å fordele frøene jevnt i hele deigen. Om du ikke har vaniljestang, kan 1 stang erstattes med 2 ts vaniljesukker.
-
Smuldre Melange sammen med melet. Bruk hendene eller en food processor. Tilsett vaniljefrøene og resten av sukkeret, og rør om.
-
Kvern de skålede mandlene til fint mel.
-
TIPS: Les hvordan du skålder mandler her.
-
Visp sammen egget og ha i melblandingen sammen med mandlene. Bruk hendene til å kna alt sammen til en samlet deig.
-
TIPS: Fukt hendene med litt vann når du knar deigen sammen. Deigen skal være ganske fast og kan være vanskelig å sprøyte ut med sprøytepose. Litt ekstra fuktighet på hendene kan gi en løsere deig.
-
Det er lettere å lage kransene når sprøyteposen ikke er for full, så del deigen i to og fyll den ene delen i en solid sprøytepose med stor, åpen stjernetipp.
-
Form kranser på bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med den andre delen av deigen.
-
Sett brettene i kjøleskapet 1 time før steking. Det hjelper kransene å holde på formen under steking.
-
Stek vaniljekransene i stekeovn ved 200 grader i ca. 12 minutter, midt i ovnen.
-
Avkjøl på rist og oppbevar mørkt og tørt i en kakeboks.
Antall porsjoner:
- 1 stk vaniljestang (eller 2 ts vaniljesukker)
- 150 gram sukker
- 200 gram Melange
- 250 gram siktet hvetemel
- 75 gram mandler, skåldede og finhakkede
- 1 stk egg
- 0.5 dl vann (kan sløyfes)
Produkter i oppskriften

Kommentarer