Veganske og melkefrie pannekaker

Middels
75 min.
Ved å bytte ut noen ingredienser kan pannekaker lages veganske og melkefrie med stort hell. I denne oppskriften har vi brukt havremelk og Flytende Melange Melkefri og Vegansk, og resultatet blir deilige, tynne pannekaker. Oppskriften egner seg for de som ønsker et vegansk alternativ, og for de som er allergiske mot melk eller egg.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Rør sammen havremelk, vann og Flytende Melange Melkefri og Vegansk i en stor bolle.

  2. Tips! Om du ønsker å bytte ut havremelken kan du bruke andre plantebaserte melkealternativer som soyamelk eller kokosmelk.

  3. Tilsett hvetemel, sukker, bakepulver og salt, og rør alt sammen med en visp til du har en jevn og klumpfri røre.

  4. Dekk til bollen med lokk eller plastfolie og sett kjølig i ca. 45 minutter. Dette gjøres fordi pannekakerøren ikke inneholder egg som fungerer som et bindemiddel. Derfor trenger pannekakerøra lengre tid for å samle seg. Du kan gjerne lage røren dagen før, bare husk å pisk godt før du skal bruke den.

  5. Hvis røren fremstår som for tykk etter den har svellet kan du spe med litt vann.

  6. Tips! Pannekakerøren skal ha en konsistens som ligner kremet suppe for å lage tynne pannekaker.

  7. Varm opp en stekepanne på lav til middels varme og ha i litt Flytende Melange Melkefri og Vegansk. Fordi det ikke er bindemiddel i denne oppskriften, kan pannekakene være litt skjøre. Lavere temperatur og lengre steketid gjør det lettere å oppnå et godt resultat.

  8. Tilsett ca. 1 dl  pannekakerøre som du fordeler jevnt utover ved å vippe på stekepannen.

  9. Stek til røren har stivnet på toppen (cirka 4-5 minutter). Bruk en stekespade til å forsiktig snu pannekaken og stek videre i cirka 2 minutt på andre siden.

  10. Hold pannekakene varme til alt er klart ved å legge dem i en ildfast form under et rent kjøkkenhåndkle.

  11. Server med blåbær og blåbærsyltetøy, eller med ditt favorittopping.

Antall porsjoner:

Kommentarer

Lignende oppskrifter