Crêpes – enkel guide til franske pannekaker

Enkelt
90 min.
Har du vært i Frankrike har du helt sikkert smakt crêpes – velduftende pannekaker som selges på hvert gatehjørne fra små boder på hjul. De franske pannekakene er kjent for å være tynne og delikate, og for å få til dette er det viktig at røren har den riktige konsistensen. Vi har fått oppskriften vår fra den franske kokken Laurent Benguigui og han har et par triks i ermet for å få pannekakene helt perfekte. Disse deler han med oss i den praktiske steg for steg-beskrivelsen under. Oppskriften gir cirka 10 pannekaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

 1. Varm opp Olivero i en liten kasserolle på middels sterk varme, til det får en lysebrun farge. Sett til avkjøling i 5 minutter. Du kan sløyfe dette steget, men bruningen vil gi pannekakene ekstra god smak.

 2. Pisk sammen egg og romtemperert melk i en blandebolle. Ved å bruke romtemperert melk er det lettere å unngå klumper i røra når du senere skal blande den med melet.

 3. Sikt sammen hvetemel, melis og salt i en annen bolle.

 4. Lag en liten grop i midten av melblandingen og tilsett eggeblandingen litt og litt mens du rører.

 5. Tilsett Olivero til slutt og rør godt sammen. Dekk til bollen med et fuktig klede og la røren stå 1 time. Da får melet tid til å trekke til seg væsken og røren får riktig konsistens.

 6. Sjekk at pannekakerøra har den riktige konsistensen: Dypp en spiseskje i røren og trekk en linje på baksiden av skjeen med fingeren. Linjen skal bli stående og ikke fylles igjen med en gang. Er deigen for flytende kan du tilsette mer mel. Dersom den er for tykk kan du tilsette litt vann.

 7. Ha litt Olivero Flytende i en stekepanne med relativt sterk varme. I Frankrike stekes ofte pannekakene på takke, men du kan fint bruke en vanlig stekepanne med slippbelegg, som for eksempel teflon.

 8. Hell litt røre i stekepannen og snu på pannen til du har fordelt den i et jevnt, tynt lag. Snu pannekakene når oversiden har stivnet og undersiden har fått fin og lys farge. Bruker du lav varme og lengre steketid kan pannekakene lett bli gummiaktige.

 9. Brett pannekakene i fire og server gjerne med en klatt krem eller litt is, og et dryss melis.

 10.  

  Takk Laurent for oppskriften: Laurent Benguigui – latable.no

Antall porsjoner:

 • 40 gram Olivero Original
 • 4 stk egg
 • 5 dl melk, romtemperert
 • 200 gram hvetemel
 • 60 gram melis
 • 0.5 ts salt
 • Litt flytende Olivero til steking

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.

Olivero Original

Kommentarer

 • Bruker
  Anette

  Har fast tradisjon med pannekakemandag her, fikk høre at denne smakte helt likt som ene sin farmor!

  • Mills
   Cecilie,

   Så koselig med egen pannekakedag! Kanskje du vil prøve denne oppskriften en gang? God pannekakemandag 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter