Sole á la Meunière – stekt flyndre i smørsaus

Enkelt
20 min.
Sole á la Meunière er en klassisk fransk fiskerett. Navnet meunière kommer fra «møllerens kone» som forvandler kornet til mel, og refererer til bruken av mel i tilberedingen. Melet gjør at fisken blir sprø og god under stekingen. I Frankrike er det vanligst å bruke denne enkle teknikken til å steke sjøtunge, men det er ikke noe i veien for å bruke smørflyndre, som vi har gjort her, rødspette eller til og med små, hele ørreter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Kjøp fisken ferdig renset og flådd. Tørk godt med kjøkkenpapir.

  2. Ha hvetemelet på en stor tallerken og vend fisken godt på begge sider. Rist av overflødig mel.

  3. Smelt halvparten av Olivero Steke og Bake i en stekepanne med slippbelegg, på middels sterk varme. For mye varme i pannen vil svi melet og gi en brent smak.

  4. Stek flyndren i 4 til 5 minutter på hver side til filetene slipper beinet.

  5. Legg fisken over på en tallerken eller fat.

  6. TIPS: For å være sikker på at fisken er ferdig stekt kan du bruke et steketermometer og stikke inn i fiskekjøttet. Ønsket kjernetemperatur er cirka 60 grader.

  7. Brun resten av Olivero Stake og Bake i stekepannen. Hell over fisken sammen med presset sitronsaft og finhakket persille.

  8. Takk til Laurent for oppskriften: Laurent Benguigui – latable.no

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Olivero steke og bake

Olivero Steke og Bake

Kommentarer

  • User
    peter bjerregård jørgensen

    greit å bruke sjøtunge når man legger ut oppskrifter om sjøtunge ikke smørflyndre!!

    • User
      peter bjerregård jørgensen

      leste hele artikkelen etterpå fikk med meg at dere hadde brukt smørflyndre beklager

      • Mills
        Signe Marie,

        Hei Peter, helt i orden 🙂 Ja, vi forsøkte å være tydelige på det. God sommer til deg!

Lignende oppskrifter

Quiche Lorraine – klassisk fransk pai

Middels
90 min.

Hollandaisesaus – steg for steg

Avansert
20 min.

Fransk sjokoladekake

Enkelt
60 min.