Fiskesuppe med kokosmelk og torsk

Enkelt
20 min.
Torsk har en ren og fin smak som tåler masse krydder, og derfor passer det perfekt med torskefilet i denne thaiinspirerte fiskesuppa. Det er en hverdagssuppe med masse fisk og grønnsaker, som er rask og lettvint å lage. Server den med fullkornsnudler så har du en fullverdig middag.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Finhakk sjalottløk og hvitløk.

  2. Skrell gulrot og kutt i tynne staver.

  3. Skjær sukkererter og paprika i tynne strimler og del torskefileten i terninger på 2-3 centimeter.

  4. Varm opp Vita hjertego’ Flytende i en stor gryte på middels sterk varme. Stek finhakket løk og gulrotstaver i 2-3 minutter.

  5. Tilsett hvitløk og rød curry paste og la alt surre cirka 1 minutt.

  6. TIPS: Rød curry paste kan variere veldig i styrke. Bruk heller litt for lite og smak til med mer mot slutten slik at suppen blir akkurat passe sterk.
  7. Hell over kokosmelk og utblandet grønnsakbuljong. Kok opp.

  8. Senk temperaturen til suppen så vidt koker. Legg i sukkererter, paprika og torsk og la suppen trekke i 4-5 minutter, til fiskebitene er gjennomvarme.

  9. Smak til fiskesuppen med sukker, salt, limesaft og finhakket koriander.

  10. Kok fullkornsnudlene som anvist på pakningen og server sammen med fiskesuppen.

Antall porsjoner:

  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk gulrot
  • 75 gram sukkererter (0.5 pk.)
  • 1 stk paprika
  • 500 gram torskefilet (skinn- og beinfri)
  • 1.5 ss rød curry paste
  • 1.5 ss Vita hjertego' Flytende
  • 4 dl lett kokosmelk
  • 6 dl grønnsakbuljong
  • 1 ts brunt sukker
  • 0.5 stk lime
  • 2 ss fersk koriander
  • 200 gram fullkornsnudler

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Comments

Lignende oppskrifter

Ovnsbakt torsk med spinat og paprika

Enkelt
30 min.

Kremet laks i ovn med soltørket tomat og spinat

Enkelt
30 min.

Vietnamesisk nudelsuppe med ytrefilet

Enkelt
40 min.