Ovnsbakt torsk er lettvint og smakfull hverdagsmiddag. I denne oppskriften kan du godt bruke lettsaltet torsk, den har god smak og holder godt på formen både når den brunes i panna og bakes i ovnen. Den enkle sausen blir god og kremet selv om du bruker lett matfløte og lett kremost. Bare pass på at sausen ikke koker lenge når det har såpass lite fett. Da kan den fort skille seg. Server gjerne retten med fullkornsris og fersk timian.

Ingredienser

4 porsjon

800 gram lettsaltet torskefilet, med skinn
0.5 ts salt
0.25 ts pepper
2 fedd hvitløk
2 stk rød paprika
125 gram fersk spinat, vasket og renset
1.5 dl lett matfløte
125 gram lett kremost, romtemperert
2 stilker fersk timian
1 stk sitron

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende
Vita hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer

Kommentarer

  • Kristin

    Legg til litt chili og vårløk 👍🏻

    • Cecilie,

      Nam, det høres godt ut, Kristin! Takk for tipset, og lykke til med torsken! 😊