
Knasende sprø grønnsaksvafler
Grønnsaksvaffel er en super måte å lure litt ekstra vitaminer inn i måltidet på. Smaker herlig med for eksempel ost og reddiker, eller prøv asiatisk inspirert topping med majones, sriracha og koriander. Oppskriften gir ca. 4 vafler
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Pisk egg og vann godt sammen
-
Bland i ost og revede grønnsaker. Her kan du for eksempel bruke revet squash, gulrot og finhakket rødløk.
-
Bland mel, bakepulver og salt for seg, før du har det over i blandingen med egg og grønnsaker og blander godt.
-
Varm opp vaffeljernet og smør det lett med flytende margarin.
-
Ha en øse med røre i vaffeljernet og fordel den utover i jernet. Røren blir ganske tykk på grunn av grønnsakene, så sørg for å fordele den godt slik at vaffelen blir jevnt stekt.
-
Stek til vaffelen er gyllen, ca. 1-3 minutter avhengig av vaffeljernet.
-
Serveringsforslag: Vaffelen smaker nydelig toppet med lettmajones, srirachasaus, koriander og vårløk. Og, om du er riktig lysten på noe spennende kan du slenge på en jalapeño.
Antall porsjoner:
- 1 dl vann
- 2 stk egg
- 2 dl mel
- 4 dl revede/finhakkede grønnsaker
- 50 gram revet lettost (kan sløyfes)
- 1 ts bakepulver
- 3 ss Vita hjertego' Flytende
- 1 klype salt
Produkter i oppskriften

Kommentarer