
Ovnsbakt torsk med tomat og urter
Denne herlige fiskeretten er inspirert av det italienske kjøkkenet. Cherrytomatene blir ekstra søte og gode når de bakes. I tillegg gir de fra seg mye væske som er med på å danne en god saus med bakt hvitløk, rødløk og urter. At alt bakes i samme form gjør det til en lettvint hverdagsrett med mye smak. Server gjerne fullkornspasta eller poteter til.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Sett komfyren på 200 grader varmluft. Om du ikke har varmluft kan du bruke 220 grader over- og undervarme.
-
Del hvitløken i to horisontalt, slik at alle feddene vises. Legg med snittflaten opp i en ildfast form.
-
Del rødløken i båter og skjær cherrytomatene i to. Ha grønnsakene i den ildfaste formen.
-
Rør sammen Vita hjertego’ Flytende, basilikum, bladpersille, balsamicoeddik og halvparten av saltet og pepperen. Hell urtesausen over grønnsakene og bland godt.
-
Bak grønnsakene på rist midt i ovnen, i 10 minutter.
-
Del torsken i serveringsstykker og krydre med salt og pepper.
-
Legg torskestykkene i formen med grønnsakene og bak videre til fisken er ferdig, cirka 12-15 minutter.
-
Server med for eksempel fullkornspasta, ris eller potet.
Antall porsjoner:
- 1 stk hvitløk (hel)
- 1 stk rødløk
- 400 gram cherrytomater
- 4 ss Vita hjertego' Flytende
- 1 ts tørket basilikum
- 1 ts tørket bladpersille
- 1 ss balsamicoeddik
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 800 gram torskefilet, uten skinn og bein
Produkter i oppskriften

Kommentarer