
Ovnsbakt torsk med tomat og urter
Denne herlige fiskeretten er inspirert av det italienske kjøkkenet. Cherrytomatene blir ekstra søte og gode når de bakes. I tillegg gir de fra seg mye væske som er med på å danne en god saus med bakt hvitløk, rødløk og urter. At alt bakes i samme form gjør det til en lettvint hverdagsrett med mye smak. Server gjerne fullkornspasta eller poteter til.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Sett komfyren på 200 grader varmluft. Om du ikke har varmluft kan du bruke 220 grader over- og undervarme.
Del hvitløken i to horisontalt, slik at alle feddene vises. Legg med snittflaten opp i en ildfast form.
Del rødløken i båter og skjær cherrytomatene i to. Ha grønnsakene i den ildfaste formen.
Rør sammen Vita hjertego’ Flytende, basilikum, bladpersille, balsamicoeddik og halvparten av saltet og pepperen. Hell urtesausen over grønnsakene og bland godt.
Bak grønnsakene på rist midt i ovnen, i 10 minutter.
Del torsken i serveringsstykker og krydre med salt og pepper.
Legg torskestykkene i formen med grønnsakene og bak videre til fisken er ferdig, cirka 12-15 minutter.
Server med for eksempel fullkornspasta, ris eller potet.
Kommentarer