Pannebrød med havre
Enkel
20 min
Pannebrød med havre er det perfekte matpakkebrødet for deg som trenger å lage brød i en fei. Med havremel får du et brød som også metter godt i små og store mager. Havremel kan lages ved å kjøre vanlig havregryn fint i blenderen. En porsjon gir ca. 6 pannebrød.
Ingredienser
1 porsjon
100 gram havremel
150 gram hvetemel
30 gram Soft Flora Steke og Bake
1 ts bakepulver
1.5 dl melk
1 klype salt
Produkter i oppskriften
Soft Flora Steke og Bake
Soft Flora Steke & Bake er som navnet sier, godt egnet til både steking og baking. Den egner seg … Les mer
Slik gjør du
1. Bland sammen alt det tørre: havremel, hvetemel, bakepulver og salt.
2. Smelt Soft Flora og bland med melken.
3. Rør det våte inn med det tørre og elt det godt sammen.
4. Del opp i ca. seks like store emner og kjevle de ut til runde flate leiver.
5. Stekes et par minutter på hver side i tørr panne.
6. Brødene smaker best samme dagen som de lages. Kan gjerne fryses og tas opp ved behov.
Hvor lenge kan deigen stå? Tenker f.eks å ta den med på overnattingstur og gjøre den ferdig hjemme før vi drar så det blir minst mulig griseri i teltet
Hei Kristin! Best resultat på telttur får du nok hvis du steker pannebrødene hjemme, fryser ned, og så varmer dem opp igjen noen minutter på hver side i pannen ute på tur. Lykke til! 🙂
Har nettopp bakt pannebrød, og er SUPERFORNØYD! Dette er første gang jeg har laget disse, og det blir definitivt ikke siste! Måtte jo prøvesmake, og de er nyyydelige med godt smør og appelsinmarmelade på. Skal prøve dem som tilbehør til gryter og supper i tillegg til «bare» å nyte dem til frokost.
Så hyggelig å høre at du er fornøyd med pannebrødene, Mona! Håper du fremdeles baker pannebrødene og spiser de til forskjellige måltider som du nevner. Takk for at du deler 🤩
Fy så osmakliga bröd, vem kan tycka om något så torrt och smaklöst, smak och konsistens till och med värre än kneipp!!
Så leit å høre at du ikke ble fornøyd med resultatet, Sverre. Det er nok litt smak og behag, og disse pannebrødene var tydeligvis ikke etter din smak. Kanskje du vil prøve vår oppskrift på polarbrød i stedet? God bakelyst 😊
https://mills.no/oppskrift/soft-flora/grove-polarbrod/
Hvor lenge stekes de ca? Se stekes de på hver side?
Lurer på det samme.
Hei Cecilie! De stekes et par minutter på hver side. Følg gjerne med og pass på at de ikke brenner seg. Håper det smaker 🙂
Bør det være Teflonpanne, eller jernpanne? Hva gir best resultat?
Beklager sent svar, Halvard!
Vi har ikke testet om det vil gi veldig forskjellig resultat ved bruk av den ene eller andre typen stekepanne. Det er litt opp til hver enkelt hva man foretrekker og hva man har tilgjengelig.
God bakelyst 😊
Hei, disse ser gode ut, men hva er kcal innholdet pr skive?
Totalt energi-innhold i hele oppskriften er 1124 kcal (om du bruker skummet melk). Hvis du deler deigen inn i 6 skiver blir næringsinnholdet ~187 kcal per skive.
hvor tykke skal de være?
Hei Gunn! De blir ca. 0,5 cm tykke. God bakelyst!
Hvor varm skal stekepannen være?
Hei Anne-Marte! Stekepannen skal være på middels sterk varme 🙂
Hvor store kjevles disse?
Hei Marianne. De kan kjevles ut til ca. 16-17cm i diameter, men her kan man velge å lage stor eller små pannebrød 🙂 God helg!
Ønsker oppskrift av pannebrød uten gluten
ja
Hei Helen! Vi tenker at disse kan bakes med glutenfritt mel, selv om vi ikke har prøvd det. Det burde la seg gjøre 🙂 Hvis du prøver deg frem – gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan de ble. Lykke til med bakingen.
Kan vel stekes på takke og disse?
Det går helt fint:)