Margarin inneholder ikke palmeolje

Margarin laget av Mills, gjennom merkevarene Melange, Soft Flora, Olivero eller Vita Hjertego`, inneholder ikke palmeolje. Mange forbrukere er skeptiske til palmeolje grunnet den negative effekten denne matoljen kan ha på miljøet der palmeoljen dyrkes.

I tillegg er palmeolje regnet som noe mindre næringsrik og har en ikke fullt så bra sammensetning av fettsyrer som de beste oljene fra planteriket. Margarin fra Mills inneholdt en liten del palmeolje frem til 2012. Av miljøhensyn, og fordi man ønsket å bytte ut oljen med mer næringsrike alternativer, har all margarin fra Mills vært helt fri for palmeolje siden den gang.

Hovedingrediensen i margarin er fortsatt rapsolje, da som nå. Rapsolje er regnet som en av de sunneste blant matoljene, og inneholder gunstig fettsyrer som er bra for helsen. Rapsoljen Mills bruker i sine margarin-typer er hentet fra sunne åkere i Nord-Europa – og gjerne fra Norge når det er mulig å få tak i nok norsk raps.

Margarin inneholder ikke transfett

Margarin fra Mills er også helt uten transfett. Dette er en fett-type som finnes i enkelte matvarer, og som kan ha en uheldig effekt på helsen gjennom økt risiko for hjerte- og karsykdommer. Siden sunne og næringsrike planteoljer er kjerneingrediensen i margarin, inneholder norskprodusert margarin i tillegg kun svært små mengder mettet fett. Det er også gunstig for kropp og helse.

Det er viktig å huske på at det finnes forskjeller på den margarinen som lages i Norge, og ulike margarintyper som selges ute i resten av verden. For eksempel inneholder noen margariner som selges i andre deler av både Europa og verden palmeolje og andre ingredienser som ikke brukes her i landet.

Les mer om margarin her: