Knasende sprø grønnsaksvafler
Grønnsaksvaffel er en super måte å lure litt ekstra vitaminer inn i måltidet på. Smaker herlig med for eksempel ost og reddiker, eller prøv asiatisk inspirert topping med majones, sriracha og koriander. Oppskriften gir ca. 4 vafler
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Pisk egg og vann godt sammen
2. Bland i ost og revede grønnsaker. Her kan du for eksempel bruke revet squash, gulrot og finhakket rødløk.
3. Bland mel, bakepulver og salt for seg, før du har det over i blandingen med egg og grønnsaker og blander godt.
4. Varm opp vaffeljernet og smør det lett med flytende margarin.
5. Ha en øse med røre i vaffeljernet og fordel den utover i jernet. Røren blir ganske tykk på grunn av grønnsakene, så sørg for å fordele den godt slik at vaffelen blir jevnt stekt.
6. Stek til vaffelen er gyllen, ca. 1-3 minutter avhengig av vaffeljernet.
7. Serveringsforslag: Vaffelen smaker nydelig toppet med lettmajones, srirachasaus, koriander og vårløk. Og, om du er riktig lysten på noe spennende kan du slenge på en jalapeño.
Veldig gode! Brukte 1 potet, 1/2 løk og resten gulrot. Tok i litt extra væske og litt havregryn. Nydelig med spekeskinke på😊
Hei Kirsten! Ja, nå ble jeg sulten av dine smaksforslag! Høres nydelig ut. Takk skal du ha, og lykke til med vaflene 🙂
Disse ble meget gode!