3 lette retter med kalkunrester
Kalkun blir stadig mer vanlig på norske nyttårsbord og det er ikke uvanlig å sitte igjen med rester av kalkun når festen er over og gjestene har dratt hjem. Heldigvis egner kalkun seg ypperlig som restemat!
Med sine 7 kilo eller mer, byr kalkunen på mye utsøkt, magert kjøtt, og det er derfor ikke uvanlig å sitte igjen med store mengder av rester når festen er over og gjestene er forsynt. Kalkunkjøttet blir fort tørt av å stå og lagres, derfor er det lurt å strimle restene av kalkunen og oppbevare de i en lukket beholder i kjøleskapet. Deretter kan du tilsette kalkunstrimler i saftig mat som suppe eller frittata, eller bruke en frisk dressing for å få kalkunen saftig igjen.
Med disse tre oppskriftene får du lette, saftige og smakfulle måter å bruke opp kalkunrestene på.
Kald avokadosuppe med strimlet kalkun
(4 porsjoner)n
Du trenger:
0.5 løk
2 fedd hvitløk
2 ss Vita hjertego’ Optimal
5 dl kald grønnsaksbuljong
2 avokado
0.5 sitron, saften
0.25 ts pepper
300 gram kalkunrester
2 vårløk
Slik gjør du:
Finhakk løk og hvitløk. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med Vita hjertego’ Optimal. Stek løken og hvitløken til løken er myk, men ikke brunet. Avkjøl.
Ha kald buljong, avokado, løk, hvitløk og sitronsaft i en blender eller bruk en stavmikser for å mose til suppe. Smak til med pepper.
Topp suppen med strimlede kalkunrester og litt finhakket vårløk.
Middelhavsfrittata med kalkun
(4 porsjoner)n
Du trenger:
8 egg
1.5 dl lettmelk
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
75 gram sorte oliven
75 gram hakkede soltørkede tomater
100 gram fetaost
200 gram kalkunrester
Slik gjør du:
Visp sammen egg, melk, salt og pepper
Varm opp en stekepanne på middels varme med Vita hjertego’ Optimal. Ha i eggeblandingen og la den stå i 5-10 minutter til den har stivnet litt mer enn halvveis.
Dryss over oliven, soltørkede tomater, fetaost og kalkunrester. La frittataen stå i 5 minutter til, til den har stivnet helt.
Server gjerne grovt brød med Vita hjertego’ margarin ved siden av.
Fylt søtpotet med grapefruktmajones
(2 porsjoner)n
Du trenger:
2 store søtpoteter
1 dl Vita hjertego’ Lettmajones
0.5 grapefrukt
1 hjertesalat
4 reddiker
2 vårløk
150 gram kalkunrester
Slik gjør du:
Varm opp en stekeovn til 200 grader.
Stikk flere hull i søtpotetene med en gaffel og sett de i en ildfast form.
Sett formen inn i ovnen og bak søtpotetene til de er møre. Dette avhenger av størrelse, men tar fra 1-2 timer. Stikk en gaffel i søtpotetene for å sjekke om de er møre. Snitt søtpotetene på langs og la de avkjøles i 5 minutter før servering.
Bland sammen Vita hjertego’ Lettmajones og saften fra grapefrukten i en liten skål.
Kutt hjertesalat, reddiker og vårløk i strimler.
Fyll søtpoteten med grønnsakene og kalkunrestene, og topp med grapefruktmajones.