Byggotto er en norsk variant av den italienske klassikeren risotto, bare med byggryn i stedet for ris. I tillegg til å både smake og mette godt, er byggryn rik på kostfiberet betaglukan som har dokumentert positiv effekt på kolesterolet. I denne oppskriften er det ikke nødvendig å bløtlegge kornene først, men det kan gi en mykere konsistens om du foretrekker det. Da legges byggrynene i kaldt vann i minimum to timer før du skal lage byggottoen.

Ingredienser

4 porsjon

10 dl grønnsakskraft eller -buljong
2 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
300 gram hele byggryn
1 dl syrlig eplejuice
500 gram sopp
1 ss soyasaus
0.25 ts pepper
1 ss sitronsaft
60 gram parmesan
1 ss fersk timian
1 stilk fersk rosmarin
Litt salt og pepper etter smak

Produkter i oppskriften

Vita Hjertego' Flytende
Vita Hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer

Kommentarer