I denne oppskriften har vi brukt fullkornsmel og langt mindre sukker enn i vanlige gulrotkaker. Gulrøttene gjør at kaken likevel blir saftig og sødmefull. Perfekt når du har lyst på noe ekstra godt i hverdagen! Denne kaken også helt super å ta med i tursekken, men da kan det være lurt å droppe glasuren.

Kommentarer

  • H

    Hvor mange porsjoner bør røren økes til hvis jeg skal bake i langpanne? 😊

    • Cecilie,

      Hei! Hvis du øker til 20 porsjoner vil røra passe fint for en stor langpanne. Lykke til! 😊

  • Marit Øy

    Strever med å finne oster med bare 10% fett. Finnes de – utenom gamalost frå Vik??

    • Cecilie

      Hei Marit! Både gammelost, pultost og cottage cheese er gode eksempler på oster med mindre enn 10 prosent fett. I tillegg finnes også noen lettvarianter av de tradisjonelle gulostene i denne kategorien. Lykke til! 🙂

  • Eirin Hatlen

    Jeg kan vel bruke spelt i stedet for fullkornshvetemel?

    • Cecilie

      Hei Eirin! Ja, det kan du. Hvis du får tak i sammalt speltmel er det en god erstatning for fullkornshvetemel. Lykke til! 🙂

  • Anne-Mette Amble

    Går fint å bytte ut sukker med Sukrin, så blir kaken enda sunnere😊

    • Cecilie

      Takk for tipset, Anne-Mette! 🙂