Om høsten bugner det av norske rotgrønnsaker. De nydelige råvarene er det perfekte utgangspunktet for å lage en fyldig høstgryte – helt uten kjøtt. Med mettende byggryn og en mild og fin tomatsaus kan dette raskt bli en favorittrett. Server gjerne med godt flatbrød og Vita hjertego’ Margarin.

Ingredienser

4 porsjon

150 gram sjampinjong
1 stk gul løk
2 fedd hvitløk
200 gram byggryn eller middagsris av bygg
4 stk gulrot (ca. 450 gram)
1 stk sellerirot (ca. 500 gram)
2 stk pastinakk (ca. 250 gram)
10 dl grønnsaksbuljong/-kraft
2 ss tomatpuré
1.5 ss sterk sennep (f.eks. Dijon)
1.5 ss worcestershiresaus
1.5 ss hvitvinseddik
0.5 ts salt
0.25 ts pepper

Produkter i oppskriften

Vita Hjertego' Flytende
Vita Hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer

Kommentarer