Ovnsbakt laks med nøttelokk
En hel laksefilet blir utrolig saftig og god når den bakes i ovnen, og i denne oppskriften gir et deilig nøttelokk en knasende fin kontrast til den myke fisken. Ovnsbakt laks er raskt å lage, og kan like gjerne serveres til hverdags som til fest. Perfekt når du har lyst på en skikkelig god fiskemiddag. En bonus er at du får i deg de viktige omega-3-fettsyrene og sunt umettet fett fra både laks og nøtter.
Ingredienser
Laksefilet
Nøttelokk
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 200 grader.
2. Smør en langpanne eller stor ildfast form med Vita hjertego’ Flytende.
3. Tørk laksen godt med tørkepapir på begge sider. Legg med skinnsiden ned og krydre med salt og pepper.
4. Finhakk valnøtter, dill og gressløk og ha i en bolle. Du kan også bruke en food processor til dette hvis du vil.
5. Tilsett sennep, honning, eddik og Vita hjertego’ Flytende, og bland alt godt sammen. Smør nøttemassen utover laksen.
6. Stek laksefileten midt i ovnen, i 18-20 minutter. Server med sitronskiver og ruccolasalat.
Tips!
Tilbehør som kokte poteter, dampede grønnsaker eller denne friske salaten med fennikel og agurk passer ekstra godt til ovnsbakt laks.
Så deilig ut men er hyperallergisk for nøtter.
Hei Aud! Kanskje denne oppskriften uten nøtter kan passe bedre? https://mills.no/oppskrift/vita-hjertego/kremet-laks-i-ovn-med-sitronsaus/ Lykke til! 🙂
Det var fantastiske smaker, jeg har blitt en micheleng, gourmet kokk på en mandag.😀😋
Hei Synnøve! Så morsom tilbakemelding 😊 Håper du finner flere oppskrifter du liker her på siden!