Kremet laks i ovn med sitronsaus

Enkelt
30 min.
Laks i ovn er en hverdagsfavoritt som er lett å lage og enkel å variere. Laks er også en god kilde til de viktige omega-3-fettsyrene. Denne varianten har en deilig og frisk sitronsaus av lett matfløte, med innslag av kapers og dill. Er du eller noen i familien ikke så glad i kapers, kan de serveres i en skål på siden.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.

  2. Del laksefileten i porsjonsstykker og krydre oversiden med salt og pepper.

  3. Varm opp omtrent halvparten av mengden med Vita hjertego’ Flytende i en stekepanne på middels sterk varme. Stek laksestykkene med den krydrede siden ned i cirka 2 minutter til de har fått fin stekefarge. Løft fisken over i en ildfast form, med den stekte flaten opp.

  4. Stek finhakket løk blank og myk i en stekepanne med resten av mengden med Vita hjertego’ Flytende. Tilsett finhakket hvitløk det siste minuttet, og pass på at den ikke blir svidd. Da kan den få en bitter smak.

  5. Hell over eplejuice. Kok inn under omrøring til omtrent halvparten av væsken har fordampet.

  6. Pisk maisenna sammen med et par spiseskjeer lett matfløte. Hell jevningen over i stekepannen sammen med resten av matfløten.

  7. Hell kapers i en sil og la det renne av. Tilsett kapers i stekepannen og la sausen koke opp. Rør inn sitronsaft og smak til med salt og pepper.

  8. Hell sausen over laksestykkene og sett formen på en rist midt i ovnen, i cirka 15 minutter, til laksen er ferdig.

  9. Legg på sitronskiver og dryss over finhakket dill før servering. Server gjerne med byggris, fullkornsris eller fullkornspasta.

Antall porsjoner:

  • 500 gram laksefilet uten skinn
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 3 ss Vita hjertego' Flytende
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 dl eplejuice
  • 3 dl lett matfløte
  • 1 ts maisenna
  • 3 ss sitronsaft
  • 60 gram kapers (1 lite glass)
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 0.5 stk sitron i skiver
  • 1 ss finhakket fersk dill

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Kommentarer

  • Bruker
    Kristin Ane Steinsland

    Her er mange gode oppskrifter, men generelt på alle oppskriftene kunne jeg god tenke meg næringsinnholdet oppgitt. Er dette mulig å få til?

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Kristin Ane! Det er ikke noe vi har i planene, men jeg skal ta det videre med ernæringsfysiologene våre. Det er jo en ganske stor jobb, men absolutt noe som kunne vært bra å gjøre! Tusen takk for innspill! 🙂

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter