Ovnsbakt torsk med spinat og paprika
Ovnsbakt torsk er lettvint og smakfull hverdagsmiddag. I denne oppskriften kan du godt bruke lettsaltet torsk, den har god smak og holder godt på formen både når den brunes i panna og bakes i ovnen. Den enkle sausen blir god og kremet selv om du bruker lett matfløte og lett kremost. Bare pass på at sausen ikke koker lenge når det har såpass lite fett. Da kan den fort skille seg. Server gjerne retten med fullkornsris og fersk timian.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Torsk
1. Sett komfyren på 200 grader.
2. Smør en ildfast form med litt Vita hjertego’ Flytende.
3. Del torskefileten i porsjonsstykker.
4. Varm opp Vita hjertego’ Flytende i stekepanne på middels sterk varme. Når Vita hjertego’ Flytende begynner å bli brun er pannen passe varm. Stek fiskestykkene med skinnsiden opp i cirka 2 minutter til de har fått fin stekefarge.
5. Legg fisken i den ildfaste formen med skinnet ned og krydre med salt og pepper. Sett formen på rist midt i ovnen. Torskestykkene skal bakes i 12-15 minutter.
Spinat- og paprikasaus
1. Finhakk hvitløk og kutt paprika i små terninger. Stek på middels sterk varme i cirka 1 minutt under omrøring. Pass på at hvitløken ikke blir svidd.
2. Tilsett vasket og renset spinat og la alt steke til spinaten faller sammen.
3. Bruk stavmikser eller håndmikser og kjør fløte og kremost sammen til en jevn blanding.
4. Hell fløteblandingen over i stekepannen med spinaten. La alt koke raskt opp under omrøring og smak til med salt, pepper og litt fersk timian.
5. Om sausen blir ferdig før fisken kan du helle sausen over i den ildfaste formen og sett tilbake i ovnen til fisken er ferdig. Om ikke heller du den bare over i formen når du tar fisken ut av ovnen.
6. Server ovnsbakt torsk med sitronbåter, fersk timian og fullkornris eller byggryn som tilbehør.
Har blitt en gjenganger på menyen.
Takk for den.
Takk for kjempehyggelig tilbakemelding, Ingrid! Vi setter stor pris på å høre at denne er blitt en gjenganger hos deg. Lykke til med matlagingen 😊
Sausen er veldig god. Har brukt sei i stedet for torsk og det blir vellykket.
Hei Magne! Så flott å høre at oppskriften falt i smak hos deg. Det høres nydelig ut med sei istedenfor torsk i denne. Det skal vi prøve en dag. Lykke til med matlagingen! 😊
Denne ga meg en ny vri på min egen go-to hverdagsfiskerett, nemlig grønnsaker og frossen fiskefilet (feks torsk, sei eller ørret) saltet og pepret begge deler (grønnsaker etter smak, gulrøtter, løk og champignon er godt, evt brokkoli feks, men poenget er; man tager det man haver. Jeg pleier å ta et par smørklatter oppå før steking i ovn, og også orientalsk fiskesaus og evt soyasaus. Smakfullt og saftig, og veldig kjapt å lage (men trenger kanskje 20-35 min i ovnen).
Så hyggelig at oppskriften inspirerer, Vidar! Takk for tilbakemeldingen, og takk for tips om din fiskerett, det høres nydelig ut! 🙂
Vi synes denne var knall god! Vi brukte torsk i blokk/fryst.
Må lages flere ganger👌🏼
Hei Eva! Så hyggelig at oppskriften falt i smak! Ovnsbakt torsk er en virkelig lettvint og smakfull hverdagsmiddag. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen 🙂
Legg til litt chili og vårløk 👍🏻
Nam, det høres godt ut, Kristin! Takk for tipset, og lykke til med torsken! 😊