Ovnsbakt torsk er lettvint og smakfull hverdagsmiddag. I denne oppskriften kan du godt bruke lettsaltet torsk, den har god smak og holder godt på formen både når den brunes i panna og bakes i ovnen. Den enkle sausen blir god og kremet selv om du bruker lett matfløte og lett kremost. Bare pass på at sausen ikke koker lenge når det har såpass lite fett. Da kan den fort skille seg. Server gjerne retten med fullkornsris og fersk timian.

Ingredienser

4 porsjon

800 gram lettsaltet torskefilet, med skinn
0.5 ts salt
0.25 ts pepper
2 fedd hvitløk
2 stk rød paprika
125 gram fersk spinat, vasket og renset
1.5 dl lett matfløte
125 gram lett kremost, romtemperert
2 stilker fersk timian
1 stk sitron

Produkter i oppskriften

Vita Hjertego' Flytende
Vita Hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer

Kommentarer

  • Ingrid cimmerbeck

    Har blitt en gjenganger på menyen.
    Takk for den.

    • Cecilie,

      Takk for kjempehyggelig tilbakemelding, Ingrid! Vi setter stor pris på å høre at denne er blitt en gjenganger hos deg. Lykke til med matlagingen 😊

  • Magne

    Sausen er veldig god. Har brukt sei i stedet for torsk og det blir vellykket.

    • Cecilie,

      Hei Magne! Så flott å høre at oppskriften falt i smak hos deg. Det høres nydelig ut med sei istedenfor torsk i denne. Det skal vi prøve en dag. Lykke til med matlagingen! 😊

  • Vidar

    Denne ga meg en ny vri på min egen go-to hverdagsfiskerett, nemlig grønnsaker og frossen fiskefilet (feks torsk, sei eller ørret) saltet og pepret begge deler (grønnsaker etter smak, gulrøtter, løk og champignon er godt, evt brokkoli feks, men poenget er; man tager det man haver. Jeg pleier å ta et par smørklatter oppå før steking i ovn, og også orientalsk fiskesaus og evt soyasaus. Smakfullt og saftig, og veldig kjapt å lage (men trenger kanskje 20-35 min i ovnen).

    • Cecilie,

      Så hyggelig at oppskriften inspirerer, Vidar! Takk for tilbakemeldingen, og takk for tips om din fiskerett, det høres nydelig ut! 🙂

  • Eva L

    Vi synes denne var knall god! Vi brukte torsk i blokk/fryst.
    Må lages flere ganger👌🏼

    • Cecilie,

      Hei Eva! Så hyggelig at oppskriften falt i smak! Ovnsbakt torsk er en virkelig lettvint og smakfull hverdagsmiddag. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen 🙂

  • Kristin

    Legg til litt chili og vårløk 👍🏻

    • Cecilie,

      Nam, det høres godt ut, Kristin! Takk for tipset, og lykke til med torsken! 😊