Ovnsbakt torsk med tomat og urter
Denne herlige fiskeretten er inspirert av det italienske kjøkkenet. Cherrytomatene blir ekstra søte og gode når de bakes. I tillegg gir de fra seg mye væske som er med på å danne en god saus med bakt hvitløk, rødløk og urter. At alt bakes i samme form gjør det til en lettvint hverdagsrett med mye smak. Server gjerne fullkornspasta eller poteter til.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Sett komfyren på 200 grader varmluft. Om du ikke har varmluft kan du bruke 220 grader over- og undervarme.
2. Del hvitløken i to horisontalt, slik at alle feddene vises. Legg med snittflaten opp i en ildfast form.
3. Del rødløken i båter og skjær cherrytomatene i to. Ha grønnsakene i den ildfaste formen.
4. Rør sammen Vita hjertego’ Flytende, basilikum, bladpersille, balsamicoeddik og halvparten av saltet og pepperen. Hell urtesausen over grønnsakene og bland godt.
5. Bak grønnsakene på rist midt i ovnen, i 10 minutter.
6. Del torsken i serveringsstykker og krydre med salt og pepper.
7. Legg torskestykkene i formen med grønnsakene og bak videre til fisken er ferdig, cirka 12-15 minutter.
8. Server med for eksempel fullkornspasta, ris eller potet.
Kjempe god, selv barna liker denne
Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, Bård! Takk skal du ha, og lykke til med torsken og matlagingen 🙂
Nydelig mat!
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, Ann-Elise! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen 😊