Dette er et saftig brød som er enkelt å røre sammen og krever hverken heving eller elting. Brødet er laget med grovt mel, havremel og mager kesam, og er derfor ekstra rikt på proteiner og fiber. Proteinbrødet holder seg saftig lenge og egner seg derfor ekstra godt til matpakken. En porsjon gir ett proteinbrød.

Kommentarer

  • Mariann

    Hvordan oppbevare dette brødet for best mulig holdbarhet?

    • Cecilie,

      Hei Mariann! For kortidsoppbevaring er brødboks, et rent kjøkkenhåndkle, eller en papirpose på kjøkkenbenken gode alternativer. For langtidsoppbevaring er frysing best. Lykke til! 🙂

  • Monica

    Hei. Går det ann å bruke noe annet enn kesam? Jeg tåler ikke melkeproteiner . Hva kan jeg bruke istedet for det ? Noen tips 😉 Takk

    • Cecilie,

      Hei Monica! Det har vi ikke prøvd selv, men kanskje kokosmelk/kokoskrem kan være en god erstatter for kesam? Prøv deg litt fram, og fortell oss gjerne hvordan det gikk. Lykke til! 😊

  • Edel Lundemo

    Dette er nå blitt mitt faste brød. Bakt det hver uke i et par måneder og nå ønsker barnebarna å få det» på døra». Noe jeg mer enn gjerne gjør ❤️
    Noen som har erfaring med steketid om jeg tar 1,5 porsjon i samme form?

    • Cecilie,

      Hei Edel! Så hyggelig at brødet faller i smak hos deg og familien! Vi har ikke prøvd å bake dette med 1,5 porsjon selv, men det skulle ikke være noe i veien for å prøve det, og øke steketid med circa 10 minutter. Fortell oss gjerne hvordan det gikk hvis du prøver. Lykke til! 😊

  • erling

    fantastisk! hva er næringsinnholdet per 100 g?

    • Cecilie,

      Hei Erling! Vår ernæringsekspert har næringsberegnet proteinbrødet. Et helt brød veier 910 g, og inneholder 209 kcal/100 g. Hele brødet tilfører:

      64,4 g fett, hvorav 11,5 g mettet fett, 27,8 g enumettet fett og 20 g flerumettet fett
      229 g karbohydrater
      36 g fiber
      87,5 g protein

      Lykke til med bakingen 🙂

  • Mona

    Super bra
    oppskrift🙂Har byttet ut hvetemel med spelt mel🙂Grovt og fin spelt🙂Klem🙂

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at oppskriften og brødet falt i smak, Mona! Og takk for tipset om spelt, det høres veldig godt ut. God bakelyst til deg 😊

  • Karine

    Kommer ALDRI til å bake vanlige brød igjen, alle i familien bare digga dette brødet. Vi har litt sesamfrø å div i tillegg, men veldig nydelig god grunnoppskrift. Takker for at dere delte denne🤗🤗👏👏

    • Cecilie,

      Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, Karine, tusen takk! Så hyggelig at oppskriften faller i smak hos hele familien din. Sesamfrø høres nydelig ut! Lykke til med videre baking 🙂

  • Jeanette

    Ettersom jeg går på lavkarbo, er det viltig for meg å vite innholdet av karbohyfrater feks pr 100 g. Kan du svare på det, hadde det vært supert 🙂

    • Cecilie,

      Hei Jeanette! Min kollega har regnet ut karbohydrater for brødet i sin helhet, og kom da frem til 222 g. Hvis du deler brødet opp i 20 brødskiver, så har du rundt 11 kh per skive. Håper det var til hjelp. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Liv Elin

    hei, hvor mange kalorier er det i en skive av dette brødet?

    • Cecilie,

      Hei Liv Elin! Brødet inneholder 172 kalorier pr. 100 gram. En vanlig skive av ekstra grovt brød vil gjerne veie rundt 50 gram. 172 kalorier * 0,50 gram = 86 kalorier. Hvor tykke skiver en skjærer varierer fra person til person, så om det er viktig for deg å få tallet helt presist kan du eventuelt veie det som er en vanlig skive for deg, og bruke tallet til å regne deg frem til kaloriinnholdet. Lykke til! 🙂

  • Solveig

    Tusen takk for oppskriften. Dette var et nydelig brød og veldig enkelt å lage. 🥰

    • Cecilie,

      Hei Solveig! Så hyggelig å høre at oppskriften og brødet falt i smak! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med baksten! 🙂

  • Ine Lorentsen

    Denne var saftig og god. Yummiiiii. Kjempegodt. Skal bruke denne oppskriften ja! Lager flere brød av dette. Tusen taakk for oppskrift!

  • Ine Lorentsen

    Denne må prøves i dag. Har diabetes. Så vet brødet ikke går så mye på blodsukkeret. Vet fordi jeg alltid har kjøpt ferdig. Men tenker jeg skal begynne å bake selv nå.

    • Cecilie,

      Så hyggelig at du vil prøve vår oppskrift, Ine! Lykke til med bakingen! 😊

  • Anne Sandaker

    Totalt miss, hevet seg ikke og var compakt og virket ikke ordentlig stekt. Fulgte oppskriften,
    Hva gikk galt?

    • sorsig

      Hei Anne, og takk for tilbakemelding! Vanskelig å si hva som kan ha gått galt når du har fulgt oppskriften. Men det kan hende at ovnen din krever litt lenger steketid enn det som står her, noe som kan variere litt fra ovn til ovn. Det kan også hende at ts med natron og/eller bakepulver var litt små, eller at deigen fikk litt kort elte- eller hviletid før du satte brødet i ovnen. Prøv deg gjerne litt frem med små justeringer, og sjekk om brødet er ferdig med en pinne før du tar det ut. Håper det blir bedre neste gang, om du skulle driste deg til et nytt forsøk 🙂

  • Sandra

    Kjempe godt brød! Kan dere legge ut næringsinnholdet? 😊

    • sorsig

      Hei Sandra, du finner alle verdiene for ingrediensene i matvaretabellen.no 🙂

  • Karin

    Fikk du svar på karbo?

    • sorsig

      Hei Karin, regnet ut kh per brød og fikk da 222 g. Om du deler brødet opp i 20 skiver, får du rundt 11 g per brødskive. Ha en fin dag videre 🙂

  • Karen Therese

    Går det an å bruke glutenfritt mel istedenfor hvetemel? Og evt hvilket?

    • Karina

      Hei Karen Therese! Her kan man bruke glutenfritt mel, f.eks fra Toro eller Møllerens 🙂

  • Kjersti

    Hvor mye karb PR 100 g tror du dett brødet har ?

    • sorsig

      Hei Kjersti, regnet ut karbohydrater for brødet i sin helhet i stedet, og kom da frem til 222 g. Hvis du da deler brødet opp i 20 brødskiver, så har du rundt 11 kh per skive. Håper det var til hjelp 🙂