Dette er et saftig brød som er enkelt å røre sammen og krever hverken heving eller elting. Brødet er laget med grovt mel, havremel og mager kesam, og er derfor ekstra rikt på proteiner og fiber. Proteinbrødet holder seg saftig lenge og egner seg derfor ekstra godt til matpakken. En porsjon gir ett proteinbrød.

Kommentarer

  • Ine Lorentsen

    Denne var saftig og god. Yummiiiii. Kjempegodt. Skal bruke denne oppskriften ja! Lager flere brød av dette. Tusen taakk for oppskrift!

  • Ine Lorentsen

    Denne må prøves i dag. Har diabetes. Så vet brødet ikke går så mye på blodsukkeret. Vet fordi jeg alltid har kjøpt ferdig. Men tenker jeg skal begynne å bake selv nå.

    • Cecilie,

      Så hyggelig at du vil prøve vår oppskrift, Ine! Lykke til med bakingen! 😊

  • Anne Sandaker

    Totalt miss, hevet seg ikke og var compakt og virket ikke ordentlig stekt. Fulgte oppskriften,
    Hva gikk galt?

    • sorsig

      Hei Anne, og takk for tilbakemelding! Vanskelig å si hva som kan ha gått galt når du har fulgt oppskriften. Men det kan hende at ovnen din krever litt lenger steketid enn det som står her, noe som kan variere litt fra ovn til ovn. Det kan også hende at ts med natron og/eller bakepulver var litt små, eller at deigen fikk litt kort elte- eller hviletid før du satte brødet i ovnen. Prøv deg gjerne litt frem med små justeringer, og sjekk om brødet er ferdig med en pinne før du tar det ut. Håper det blir bedre neste gang, om du skulle driste deg til et nytt forsøk 🙂

  • Sandra

    Kjempe godt brød! Kan dere legge ut næringsinnholdet? 😊

    • sorsig

      Hei Sandra, du finner alle verdiene for ingrediensene i matvaretabellen.no 🙂

  • Karin

    Fikk du svar på karbo?

    • sorsig

      Hei Karin, regnet ut kh per brød og fikk da 222 g. Om du deler brødet opp i 20 skiver, får du rundt 11 g per brødskive. Ha en fin dag videre 🙂

  • Karen Therese

    Går det an å bruke glutenfritt mel istedenfor hvetemel? Og evt hvilket?

    • Karina

      Hei Karen Therese! Her kan man bruke glutenfritt mel, f.eks fra Toro eller Møllerens 🙂

  • Kjersti

    Hvor mye karb PR 100 g tror du dett brødet har ?

    • sorsig

      Hei Kjersti, regnet ut karbohydrater for brødet i sin helhet i stedet, og kom da frem til 222 g. Hvis du da deler brødet opp i 20 brødskiver, så har du rundt 11 kh per skive. Håper det var til hjelp 🙂