Sunnere marsipan med sjokoladetrekk
Enkel
45 min
Marsipan hører julen til, og butikkene bugner av julemarsipan i alle farger og fasonger. Men lite slår deilig, hjemmelaget marsipan! Dette er en fyldig variant med mye nøttesmak, som inneholder mindre sukker enn den du får kjøpt på butikken. Trekk av mørk sjokolade setter prikken over i-en. Oppskriften gir cirka 16 kuler.
Ingredienser
1 porsjon
200 gram mandelmel (ikke fettredusert)
0.5 dl flytende honning
2 stk eggehviter
50 gram mørk sjokolade
Produkter i oppskriften
Vita Hjertego' Optimal olje
Vita hjertego’ Optimal er en ideell blanding av blanding av raps-, solsikke- og olivenolje. Rapso… Les mer
Slik gjør du
1. Bland sammen mandelmel, honning, eggehviter og Vita hjertego Optimal i en bolle og kna ingrediensene til en marsipandeig. Trill ut små marsipankuler av deigen og legg på et bakepapir.
2. Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp marsipankulene i sjokoladen og legg de tilbake på bakepapiret. Sett marsipankulene i kjøleskapet i 30 minutter for at sjokoladen skal stivne.
Holbarhet i kjøleskap?hvor lenge.kan man fryse m sjokolade freks?
Hjemmelaget marsipan kan oppbevares minst 3-4 uker i kjøleskapet. Pakk godt inn slik at marsipanen ikke tørker ut. Disse kulene kan også fryses.
Disse kan sikkert også fryses, uten sjokolade og vil da kunne holde seg flere måneder. Kan deretter tines oppom dyppes med smeltet sjokolade senere, om ønskelig. Bare som et tips.
Marsipankulene kan fryses både med og uten sjokoladetrekket. Husk bare å pakke de godt inn for å beskytte mot iskrystaller.
Hvor lenge er de holdbare ca?
Disse marsipankulene kan oppbevares 3-4 uker i kjøleskapet. Et godt tips er å pakke de godt inn slik at marsipanen ikke tørker ut.