Marsipan hører julen til, og butikkene bugner av julemarsipan i alle farger og fasonger. Men lite slår deilig, hjemmelaget marsipan! Dette er en fyldig variant med mye nøttesmak, som inneholder mindre sukker enn den du får kjøpt på butikken. Trekk av mørk sjokolade setter prikken over i-en. Oppskriften gir cirka 16 kuler.

Ingredienser

1 porsjon

200 gram mandelmel (ikke fettredusert)
0.5 dl flytende honning
2 stk eggehviter
50 gram mørk sjokolade

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje
Vita hjertego' Optimal olje
Vita hjertego’ Optimal er en ideell blanding av blanding av raps-, solsikke- og olivenolje. Rapso… Les mer

Kommentarer

  • Merete sundby

    Holbarhet i kjøleskap?hvor lenge.kan man fryse m sjokolade freks?

    • Anne Cathrine

      Hjemmelaget marsipan kan oppbevares minst 3-4 uker i kjøleskapet. Pakk godt inn slik at marsipanen ikke tørker ut. Disse kulene kan også fryses.

  • Vigdis

    Disse kan sikkert også fryses, uten sjokolade og vil da kunne holde seg flere måneder. Kan deretter tines oppom dyppes med smeltet sjokolade senere, om ønskelig. Bare som et tips.

    • Anne Cathrine

      Marsipankulene kan fryses både med og uten sjokoladetrekket. Husk bare å pakke de godt inn for å beskytte mot iskrystaller.

  • Helene

    Hvor lenge er de holdbare ca?

    • Anne Cathrine

      Disse marsipankulene kan oppbevares 3-4 uker i kjøleskapet. Et godt tips er å pakke de godt inn slik at marsipanen ikke tørker ut.