Stor reduksjon i matsvinn

Vi arrangerte konkurransen MatVinn, hvor målet var å redusere matsvinn på hjemmebane. Engasjementet og lagspillet var stort blant de 122 ansatte som deltok. Mange begynte med handleliste, spiste rester, porsjonerte maten riktig og delte matredder-tips.

Forskjellen fra første til siste måling var på 134 KG. Hadde vi gjort det samme et helt år ville vi reddet nesten 7 tonn mat!

Alle deltagerne veide maten som ble kastet den første og den siste uka. Det var utrolig gøy å se reduksjonen i mengde. Hele 134 kg spiselig mat ble spart fra å gå i søpla. Det var en reduksjon på over 60 prosent, sier Malin Rosenlund, prosjektleder for kampanjen.

Vinnerlaget «Matglede» klatret helt til topp med størst reduksjon av matsvinn på hjemmebane. Det var avdelingen i Drammen som gjorde det best av alle avdelingene.

Vi er fire matglade folk som har blitt kjempeflinke til å ta vare på rester. I tillegg har vi blitt blitt mye bedre til å tenke både miljø og økonomi gjennom MatVinn -konkurransen. De eneste som ikke har vært helt fornøyd er vel hønene mine, som ikke har fått så mye matavfall og pasta, sier Thea Monika Hvila, fagoperatør i Mills.

Vinnerlaget som hadde størst reduksjon av matsvinn.

 

Nyttige erfaringer

Våre erfaringer fra prosjektet er at det aller viktigste hver av oss kan gjøre for å kaste mindre mat, er å innse hvor mye vi faktisk kaster og derfra utforske hvilke tiltak som funker hos akkurat deg.

Matsvinn har lenge vært en viktig prioritet for våre fabrikker. Allerede i 2018 var vi først ute blant norske matprodusenter med å halvere matsvinnet. Bedre planlegging, opplæring og gode råvarer er blant virkemidlene for å holde matsvinnet så lavt som mulig.