Epler er en allsidig frukt som gjør seg like godt i både kaker og bakeverk, som i salater og middagstilbehør. I 1990 lanserte opplysningskontoret for frukt Den Norske Epledagen, for å gi epler den feiringen de fortjener.

Epleguide

Det finnes mange eplesorter i butikkene, både fra Norge og fra andre land som Chile og Argentina. Her finner du en oversikt over noen av de vanligste norske eplesortene, og hva de egner seg best til.

Discovery

Et aromatisk og syrlig eple, med hvitt og sprøtt kjøtt På grunn av den syrlige smaken passer Discovery perfekt i salater, eller som spiseeple.

Epler gir en frisk og syrlig smak til salater. Prøv denne oppskriften på kremet kyllingsalat med eple.

Gravenstein

Et saftig, og litt syrlig, eple som finnes i både rødt og gult. Gravenstein passer godt i salater, på fruktfatet eller i bakverk.

Prøv denne oppskriften på eple- og peanøttsmørsnurrer – perfekt til høstens innekos.

Rød aroma

Rød aroma er et av landets mest spise epler, og er, som navnet sier, et rødt eple. Aroma er et allsidig eple som egner seg godt i matlagning, både i kalde og varme retter. Eplet passer godt til salater, grøt og smoothies, og kan også grilles.

Les om hvordan du kan grille epler her.

Summerred

Et saftig og sprøtt eple med en dyp og fristende rødfarge. Summerred er et allvennlig eple som kan brukes til det meste, både i salater, smoothies, kaker, og i matlagning.

Få ting slår et stykke varm, kanelduftende eplekake servert med en kule vaniljeis. Prøv denne enkle oppskriften på eplekake.

Åkerø

Et gulgrønt eple med mild smak, kjent som et av de beste norske eplene. Åkerø er et godt spiseeple, men kan også brukes i kaker og i grøt.

Glad i grøt? Prøv denne oppskriften på frokostgrøt med revet eple.