Epledagen
Tirsdag 26. september er det Den Norske Epledagen og en perfekt anledning til å feire frukten med en deilig oppskrift.
Epler er en allsidig frukt som gjør seg like godt i både kaker og bakeverk, som i salater og middagstilbehør. I 1990 lanserte opplysningskontoret for frukt Den Norske Epledagen, for å gi epler den feiringen de fortjener.
Epleguide
Det finnes mange eplesorter i butikkene, både fra Norge og fra andre land som Chile og Argentina. Her finner du en oversikt over noen av de vanligste norske eplesortene, og hva de egner seg best til.
Discovery
Et aromatisk og syrlig eple, med hvitt og sprøtt kjøtt På grunn av den syrlige smaken passer Discovery perfekt i salater, eller som spiseeple.
Gravenstein
Et saftig, og litt syrlig, eple som finnes i både rødt og gult. Gravenstein passer godt i salater, på fruktfatet eller i bakverk.
Prøv denne oppskriften på eple- og peanøttsmørsnurrer – perfekt til høstens innekos.
Rød aroma
Rød aroma er et av landets mest spise epler, og er, som navnet sier, et rødt eple. Aroma er et allsidig eple som egner seg godt i matlagning, både i kalde og varme retter. Eplet passer godt til salater, grøt og smoothies, og kan også grilles.
Les om hvordan du kan grille epler her.
Summerred
Et saftig og sprøtt eple med en dyp og fristende rødfarge. Summerred er et allvennlig eple som kan brukes til det meste, både i salater, smoothies, kaker, og i matlagning.
Åkerø
Et gulgrønt eple med mild smak, kjent som et av de beste norske eplene. Åkerø er et godt spiseeple, men kan også brukes i kaker og i grøt.
Glad i grøt? Prøv denne oppskriften på frokostgrøt med revet eple.
10 bakverk og desserter med eple
Et eple kan brukes til så mangt, og har du noen liggende på fruktfatet eller i kjøleskapet, så er du ikke langt unne en smakfull dessert eller godbit.
Friske salater og sauser med eple
Den syrlige og friske smaken til epler, og den sprø konsistensen, gjør at frukten egner seg veldig godt i salater og sauser.