Hjemmelagde kokosboller
Å lage kokosbollene selv er enklere enn du tror, og det smaker fantastisk! Kokosboller hører spesielt julen til, men er også perfekt til helgekosen eller om du ønsker noe søtt til kaffen.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i 1 dl kokende vann. Avkjøl en liten stund.
2. Kok vann og sukker i 12 minutter og avkjøl. Visp sukkerlaken, gelatinoppløsningen og vaniljesukkeret meget godt og lenge til en luftig, stiv krem.
3. Form små boller med skje eller lag topper med sprøytepose og sett dem på et smurt bakepapir. La bollene stå kjølig i minst 1 time, til de er stive.
4. Smelt sjokolade og Delfia forsiktig i vannbad, og rør sammen.
5. Ta kjelen av platen. Dypp bollene først i sjokolade og deretter i kokosmasse. Bruk gjerne to gafler til hjelp når du håndterer kokosbollene.
Se alle oppskrifter på julekaker
Over 90 oppskrifter på moderne og klassiske julekaker.
Jeg skulle gjerne ha prøvd, men dersom man ikke har tilgang på Delfia, hva bruker man da?
Hei Kristiansen! Har du en annen type kokosfett kan det brukes istedenfor Delfia. Ulempen med å sløyfe Delfia helt er at sjokoladetrekket ikke stivner på toppen av kokosbollene. Lykke til! 😊
Hvordan oppbevares disse best og hvor lang holdbarhet har de?
Hei Karina! Beklager sent svar 😅
Kokosboller har god holdbarhet og oppbevares best i kjøleskapet. De kan også fryses. Nøyaktig hvo rang holdbarhet de har er vanskelig å si men 1-2 uker i kjøleskapet burde være et minimum. Hvis ikke de blir spist opp før det… 😊 God bakelyst!