Hjemmelaget julekonfekt
Konfekt hører julen til, og det er noe spesielt med dem man har laget selv. Her får du oppskrift på tre deilige varianter: sjokoladetrøfler, konfekt med salt karamellfyll og marsipankuler med bringebær og hasselnøttkrokan. Oppskriften gir cirka 12 biter av hver type.
Ingredienser
Sjokoladetrøfler
Konfekt med salt karamellfyll
Marsipankuler
Slik gjør du
Sjokoladetrøfler
1. Fyll en kjele 1/3 med vann og kok opp. Senk varmen til middels lav og egg en bolle i egnet størrelse over kjelen slik at du får vannbad.
2. Ha sjokolade, kremfløte og Melange i bollen og smelt sjokoladen under omrøring.
3. Hell sjokoladeblandingen over i en skål og sett i kjøleskapet i 1 til 2 timer.
4. Bruk en skje og form sjokoladeblandingen til små kuler. Dypp trøflene i enten melis eller kakaopulver og legg dem på et fat. Sett kaldt frem til servering.
Konfekt med salt karamellfyll
1. Fyll en kjele 1/3 full med vann og kok opp. Senk varmen til middels lav og legg en bolle i egnet størrelse over kjelen slik at du får vannbad.
2. Smelt sjokolade og Delfia i bollen under omrøring.
3. Fyll konfektformene halvfulle med sjokolade og bruk en skje eller pensel for å få sjokolade opp langs sidene på formen. Sett konfektformen i kjøleskapet i 30 minutter.
4. Når sjokoladen har stivnet har du salt karamellsaus i formene til de er 2/3 fulle. Fyll deretter med sjokolade til de er fulle. Sett konfekten kaldt i 30 minutter eller frem til servering.
Tips!
Du kan også fylle konfekten med bringebærgele, likør, nougat, lakrissaus eller andre ting du er glad i.
Marsipankuler:
1. Rull marsipanen til små kuler på cirka 2 centimeter i diameter.
2. Fyll en kjele 1/3 med vann og kok opp. Senk varmen til middels lav og legg en bolle i egnet størrelse over kjelen slik at du får vannbad.
3. Smelt sjokolade og Delfia i bollen under omrøring.
4. Dypp marsipankulene i sjokoladen og legg dem på et bakepapir. Dryss over tørkede bringebær eller hasselnøttkrokan før sjokoladen stivner. Sett marsipankulene i kjøleskapet frem til servering eller i minst 30 minutter.
Tips!
Små munnfuller av himmelsk sjokolade er også en fin jule- eller vertinnegave. Putt dem i små esker med silkepapir i bunnen og knytt en fin sløyfe rundt!
Se alle oppskrifter på julekaker
Over 90 oppskrifter på moderne og klassiske julekaker.
Kommentarer