Det er ikke uten grunn at red velvet kake i langpanne er årets maikake! Den lekre røde fargen gjør at denne kaken står ut på et hvert kakebord. Laget i langpanne er dette en kake som er enkel å frakte. Den kan gjerne bakes dagen før, og pyntes like før servering. Topp med bær i flagges farger for å få skikkelig maistemning.

I denne oppskriften på red velvet kake er det brukt en kakeform som er ca. 30×40 cm.

Ingredienser

1 porsjon

Kakebunn

150 gram Melange
Romtemperert
3 dl sukker
2 stk egg
5 dl hvetemel
1.5 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 dl kefir
30 gram rød konditorfarge

Glasur

200 gram kremost naturell
Romtemperert
300 gram melis
100 gram Melange
Romtemperert

Pynt

200 gram bringebær
200 gram blåbær
200 gram jordbær

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Kakebunn

1. Vei opp Melange, og sett på benken en liten stund før du skal bake. Når Melange er romtemperert er det lettere å få pisket luft inn – noe som gjør kaken luftigere og mykere.

2. Sett ovnen på 180 grader – over og undervarme

3. Pisk Melange og sukker hvitt og luftig. Det tar ca. 5 minutter med håndmikser eller kjøkkenmaskin.

4. Tilsett eggene, og visp godt.

Tips!

Knekk egget i et glass før du har det over i bakebollen. Dermed unngår du skall i røren.

5. Bland sammen hvetemel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron i en egen bolle. Sikt inn i røren med et dørslag, slik at du unngår klumper. Visp du har en jevn røre.

6. Bland konditorfarge og kefir i et desilitermål, og vend forsiktig inn i røren.

Konditorfarge

Konditorfarge kan du finne i matbutikker med godt utvalg, butikker med bakeutstyr, som Jernia, Kitch’n og Tilbords og butikker som spesialiserer seg på bakeutstyr.

7. Bruk en slikkepott og sørg for at du får med alt langs kantene og i bunnen, slik at røren får en jevn og fin farge.

8. Dekk en langpanneform med bakepapir. Du kan godt ha litt Melange i formen før du legger i bakepapiret, da holder det seg på plass.

9. Hell røren i formen og bak i ca. 30 minutter på nederste rille, på 180 grader.

red velvet før steking

10. Husk at alle ovner oppfører seg litt forskjellig, så bruk en bakepinne for å sjekke at kaken er ferdig. Kaken er klar når du kan stikke en pinne midt i kaken og det ikke er røre på pinnen når du trekker den ut igjen.

ferdig stekt red velvet før pynting

La kaken avkjøles før den pyntes.

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Hilde Cecilie Kjørmo

    Hvor stor er langpanna?

    • Cecilie,

      Hei Hilde Cecilie! I denne oppskriften på red velvet kake er det brukt en kakeform som er ca. 30×40 cm. Lykke til! 🙂

  • Benedicte

    Har du noen anbefalinger til hvordan den kan lages glutenfri? Hvilket mel vil du anbefale og vil det evt. være samme mengde?

    • Cecilie,

      Hei Benedicte! Bytter du ut hvetemelet med 5 dl lys glutenfri melblanding (Toro/Schar/Semper) kan resten av oppskriften lages som vanlig. Ønsker du mer struktur kan du gjerne tilsette ½ ts fiberhusk. Lykke til! 🙂

  • Astrid

    Hei!
    Hvor mange porsjoner må man sette inn nok til en langpanne?

    • Cecilie,

      Hei Astrid! I denne oppskriften er 1 porsjon nok til en standard stor langpanne, det vil si en kakeform på cirka 30×40 cm. Lykke til med baksten! 🙂

  • Tove-Kari Olsen

    Blir og bake den til 17 mai🇳🇴

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre, Tove-Kari! Lykke til med bakingen, håper det smaker, og god 17. mai til deg 🙂

  • Kari

    Veldig lett å lage å fin

    • Cecilie,

      Hei Kari! Ja, vi er enige med deg i at denne er veldig lett å lage, og fin å se på. Perfekt til kakebordet på nasjonaldagen. Lykke til hvis du baker årets maikake 🙂

  • Berit

    Gleder meg til å prøve

    • Cecilie,

      Så flott at du prøver denne oppskriften, Berit! Det setter vi stor pris på å høre. Den passer perfekt til 17. mai-bordet, synes vi. Ønsker deg lykke til med baksten 🙂

  • Rut

    Fantastisk fin og jeg vet den er god, Takk

    • Cecilie,

      Så hyggelig at du liker denne, Rut! Enig i at den er er vinner, og vi håper du fristes til å bake den til 17. mai. Lykke til 🙂

  • Birgit Marie Njærheim

    Jeg ville brukt enten meierismør eller bremykt i stedet for margarin

    • Cecilie,

      Hei Birgit Marie! Vi synes selvfølgelig at kaken blir aller best med Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke smør eller Bremykt i denne. Det viktigste er at alle finner noe som passer for seg. Lykke til, og god 17. mai! 🙂

  • Reidun

    Kaken var grei å bake
    Smakte godt også.
    Den skal jeg bake ofte

    • Cecilie,

      Hei Reidun! Så gøy å høre at kakebaksten ble vellykket, og at du ønsker å bake denne flere ganger. Lykke til, og god 17. mai! 🙂