
Årets maikake 2025: Red velvet kake i langpanne
Det er ikke uten grunn at red velvet kake i langpanne er årets maikake! Den lekre røde fargen gjør at denne kaken står ut på et hvert kakebord. Laget i langpanne er dette en kake som er enkel å frakte. Den kan gjerne bakes dagen før, og pyntes like før servering. Topp med bær i flagges farger for å få skikkelig maistemning.
I denne oppskriften på red velvet kake er det brukt en kakeform som er ca. 30×40 cm.
Ingredienser
Kakebunn
Glasur
Pynt
Slik gjør du
Kakebunn
1. Vei opp Melange, og sett på benken en liten stund før du skal bake. Når Melange er romtemperert er det lettere å få pisket luft inn – noe som gjør kaken luftigere og mykere.
2. Sett ovnen på 180 grader – over og undervarme
3. Pisk Melange og sukker hvitt og luftig. Det tar ca. 5 minutter med håndmikser eller kjøkkenmaskin.
4. Tilsett eggene, og visp godt.
Tips!
Knekk egget i et glass før du har det over i bakebollen. Dermed unngår du skall i røren.
5. Bland sammen hvetemel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron i en egen bolle. Sikt inn i røren med et dørslag, slik at du unngår klumper. Visp du har en jevn røre.
6. Bland konditorfarge og kefir i et desilitermål, og vend forsiktig inn i røren.
Konditorfarge
Konditorfarge kan du finne i matbutikker med godt utvalg, butikker med bakeutstyr, som Jernia, Kitch’n og Tilbords og butikker som spesialiserer seg på bakeutstyr.
7. Bruk en slikkepott og sørg for at du får med alt langs kantene og i bunnen, slik at røren får en jevn og fin farge.
8. Dekk en langpanneform med bakepapir. Du kan godt ha litt Melange i formen før du legger i bakepapiret, da holder det seg på plass.
9. Hell røren i formen og bak i ca. 30 minutter på nederste rille, på 180 grader.

10. Husk at alle ovner oppfører seg litt forskjellig, så bruk en bakepinne for å sjekke at kaken er ferdig. Kaken er klar når du kan stikke en pinne midt i kaken og det ikke er røre på pinnen når du trekker den ut igjen.

La kaken avkjøles før den pyntes.
Glasur
1. Ha kremost, melis og Melange i en bolle. Det at ingrediensene er romtempererte gjør det enklere å unngå klumper.
2. Bruk en kjøkkenmaskin eller en håndmikser og bland til du har en jevn og fin glasur.

3. Fordel glasuren utover og topp med det du ønsker av pynt. Bruk gjerne friske bær i flaggets farger, for eksempel jordbær, blåbær og bringebær. Bjørnebær og rips gjør seg også godt som pynt.

Hei! Denne kaka ble en stor suksess å gleder meg til å smake imorgen på 17 Mai! Tror vi har fått en ny 17 mai kake favoritt her i hus! Tusen takk for ei fantastisk oppskrift! God 17 Mai!🇳🇴
Så gøy å høre at kaken ble en stor suksess, Geir! Håper den smakte også 😊 og at du hadde en fin-fin 17. mai-feiring. Lykke til med bakingen 🙂
Hei! Har den i ovnen nå. Røren ble mye mer rosa enn på bildet, selv om jeg brukte den mengden farge som stod i oppskrifta. Håper den uansett blir fresh og fin..
Hei Marit! Ja, røren vil ofte se rosa ut før steking, men den blir mørkere og mer rød etter steking. Hvis den fortsatt er rosa etter steking, er det fordi fargen var for svak til å begynne med. Intensiteten varierer mye mellom merker, og gelé er mer konsentrert enn flytende konditorfarge. Lykke til og god 17. mai! 🙂
Tenkte å pynte den som det norske flagget. På den hvite borden; skal jeg bruke den samme ostekremen eller tenker dere noe annet?
Hei Anne-Mette! Det høres nydelig ut å pynte den som det norske flagget, og ostekremen passer fint som det hvite, synes vi. Lykke til, og god 17. mai! 🙂
Tusen hjertelig takk for en så flott og så saftig kake du deler med oss. <3
Så hyggelig at du liker oppskriften, Bia, takk skal du ha! Lykke til med bakingen, og god 17. mai 🙂
Hei
Kan jeg bruke tine mellommelk istiden kefir melk
Hei Noemi! Ja, du kan bytte ut kefir med vanlig melk, men natron trenger en syrlig væske for å gi luftighet. Så hvis du tilsetter sitronsaft eller eddik i melken oppnår du omtrent samme effekt. Prøv deg frem ved å tilsette 1 ss sitronsaft eller eddik per 2 dl melk og la det stå i 5–10 minutter før du tilsetter det i deigen. Lykke til! 🙂
Hei. Ser ut til at den fort kan bli en favoritt, men får ikke helt taket på hvordan sløyfen lages 🤔
Hei Hilde Gunn! Her må du forklare nærmere hva du mener, så skal vi forsøke å hjelpe deg 🙂
Hei,
Tips til hvordan denne kan bakes uten egg?
Hei Karoline! Du kan bytte ut eggene med 1 dl eplemos eller most banan per egg, eller bruk 2 ss linfrø-/chiafrø-gelé per egg. Et tredje alternativ er å bruke eggerstatning. Men vær forberedt på at kaken blir litt mindre luftig og noe mer kompakt når eggene er erstattet av andre ingredienser. Lykke til! 🙂
Hvor stor er langpanna?
Hei Hilde Cecilie! I denne oppskriften på red velvet kake er det brukt en kakeform som er ca. 30×40 cm. Lykke til! 🙂
Har du noen anbefalinger til hvordan den kan lages glutenfri? Hvilket mel vil du anbefale og vil det evt. være samme mengde?
Hei Benedicte! Bytter du ut hvetemelet med 5 dl lys glutenfri melblanding (Toro/Schar/Semper) kan resten av oppskriften lages som vanlig. Ønsker du mer struktur kan du gjerne tilsette ½ ts fiberhusk. Lykke til! 🙂
Hei!
Hvor mange porsjoner må man sette inn nok til en langpanne?
Hei Astrid! I denne oppskriften er 1 porsjon nok til en standard stor langpanne, det vil si en kakeform på cirka 30×40 cm. Lykke til med baksten! 🙂
Blir og bake den til 17 mai🇳🇴
Så hyggelig å høre, Tove-Kari! Lykke til med bakingen, håper det smaker, og god 17. mai til deg 🙂
Veldig lett å lage å fin
Hei Kari! Ja, vi er enige med deg i at denne er veldig lett å lage, og fin å se på. Perfekt til kakebordet på nasjonaldagen. Lykke til hvis du baker årets maikake 🙂
Gleder meg til å prøve
Så flott at du prøver denne oppskriften, Berit! Det setter vi stor pris på å høre. Den passer perfekt til 17. mai-bordet, synes vi. Ønsker deg lykke til med baksten 🙂
Fantastisk fin og jeg vet den er god, Takk
Så hyggelig at du liker denne, Rut! Enig i at den er er vinner, og vi håper du fristes til å bake den til 17. mai. Lykke til 🙂
Jeg ville brukt enten meierismør eller bremykt i stedet for margarin
Hei Birgit Marie! Vi synes selvfølgelig at kaken blir aller best med Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke smør eller Bremykt i denne. Det viktigste er at alle finner noe som passer for seg. Lykke til, og god 17. mai! 🙂
Kaken var grei å bake
Smakte godt også.
Den skal jeg bake ofte
Hei Reidun! Så gøy å høre at kakebaksten ble vellykket, og at du ønsker å bake denne flere ganger. Lykke til, og god 17. mai! 🙂