Gulrotkake med flagg

En saftig gulrotkake med ostekrem er en favoritt blant mange. Her har vi brukt vår oppskrift på nydelige gulrotkake og pyntet den med blåbær og jordbær i skiver sammen med ostekrem for å danne det norske flagget.

Du trenger:

Slik gjør du:

 1. Bak gulrotkake i langpanne med ostekrem og la den avkjøles.
 2. Fordel halvparten av ostekremen i et jevnt lag over den avkjølte kaken.
 3. Rens jordbærene og skjær dem i skiver. Et godt tips som gjør jobben raskere er å bruke en eggedeler. Legg jordbærene i firkantformasjon i hvert hjørne av kaken.
 4. Fyll resten av ostekremen i en sprøyteposte med valgfri tipp for å lage de hvite linjene i flagget. Vi har brukt en liten stjernetipp (nr. 18 fra Wilton). Har du ikke sprøytepose kan du bruke en vanlig frysepose eller brødpose og klippe et lite hull i tuppen og lage hvite striper i stedet for små rosetter.
 5. Legg blåbærene i midten tilslutt så unngår du at de forsvinner i ostekremen.

 

Muffins i flaggformasjon

Helt vanlige muffins med glasur kan enkelt forvandles til en imponerende flaggkake ved hjelp av litt konditorfarge. For å få nok muffins til å danne et flagg trenger du 56 muffins. Vi har laget 4,5 porsjoner av denne oppskriften på lyse muffins. Dette er med andre ord en prefekt kake om du skal ha mange gjester. Ønsker du å variere smaken i muffinsene kan du tilsette hakkede nøtter, bær eller sjokolade i deler av røren.

 

Du trenger:

 • 56 stk lyse muffins med glasur
 • Sprøytepose med tipp
 • 0,5 ts blå gel- eller pastafarge
 • 0,5 ts rød gel- eller pastafarge

Slik gjør du:

 1. Fordel glasuren i tre boller. Bland inn rød konditorfarge i den ene, blå i den andre og la den tredje være som den er. Start med 0,5 ts og prøv deg frem til du får ønsket farge. Her er det lurt å bruke gel- eller pastafarge fremfor tradisjonell konditorfarge, for å få sterke nok farger. Vi har brukt Progel pastafarge i fargene marineblå og rød.
 2. Fyll en sprøytepose med rød smørkrem og pynt 20 muffins. Vi brukte en stor lukket stjernetipp (Wilton nr. 1b).
 3. For å lage en rose holder du posen loddrett med den hånden du vil tegne med og bruker den andre til å støtte. Hold tippen nesten ned på muffinsen, begynn i midten og fordel utover i en sirkel. Løft opp på slutten. Vær lett på hånden, tenk at du nesten legger glasuren i luften heller enn å trykke den ned på muffinsen. Om det er første gang du lager roser kan det være fint å øve seg på en tallerken først.
 4. Lag så hvite roser på 22 muffins, og blå roser på 14 muffins. Bruk samme fremgangsmåte som på de røde.
 5. Når alle muffinsene er pyntet setter du dem sammen til et flagg som på bildet.

Tips!

Ønsker du å lage en mindre muffinskake, kan du lage minimuffins i stedet.

Ostekake i rødt, hvitt og blått

En lett og frisk ostekake er en klassiker på kakebordet og manges favoritt. Med rødt gelelokk og pynt i rødt, hvitt og blått blir den enkelt festklar til 17. mai. Vær obs på at en ostekake må være laget med gelatin for å klare å holde oppe et gelélokk. Fullstendig oppskrift på en nydelig ostekake med gélelokk finner du her.

Du trenger:

 • 1 stk ostekake
 • 2,5 dl vann
 • 1 pk jordbærgelé
 • 125 g blåbær
 • 100 g jordbær
 • 50 g bringebær
 • 6 stk hvite marengstopper

Slik gjør du:

 1. Kok opp vann og rør inn jordbærgelépulveret til det er oppløst.
 2. Avkjøl geléen til den er romtemperert, men fremdeles flytende.
 3. Hold en spiseskje over en ferdig stivnet ostekake mens du heller jordbærgeléen forsiktig over på skjeen. Da blir ikke strålen så sterk og det minsker sjansen for at du får merker i ostekremen.
 4. Dekk til kakeformen og sett den i kjøleskapet i minimum 2 timer, til gelélokket har stivnet.
 5. Pynt den ferdige kaken med friske bær og hvite marengstopper rett før servering.