Slik gjør du:
- Fordel glasuren i tre boller. Bland inn rød konditorfarge i den ene, blå i den andre og la den tredje være som den er. Start med 0,5 ts og prøv deg frem til du får ønsket farge. Her er det lurt å bruke gel- eller pastafarge fremfor tradisjonell konditorfarge, for å få sterke nok farger. Vi har brukt Progel pastafarge i fargene marineblå og rød.
- Fyll en sprøytepose med rød smørkrem og pynt 20 muffins. Vi brukte en stor lukket stjernetipp (Wilton nr. 1b).
- For å lage en rose holder du posen loddrett med den hånden du vil tegne med og bruker den andre til å støtte. Hold tippen nesten ned på muffinsen, begynn i midten og fordel utover i en sirkel. Løft opp på slutten. Vær lett på hånden, tenk at du nesten legger glasuren i luften heller enn å trykke den ned på muffinsen. Om det er første gang du lager roser kan det være fint å øve seg på en tallerken først.
- Lag så hvite roser på 22 muffins, og blå roser på 14 muffins. Bruk samme fremgangsmåte som på de røde.
- Når alle muffinsene er pyntet setter du dem sammen til et flagg som på bildet.
TIPS: Ønsker du å lage en mindre muffinskake, kan du lage minimuffins i stedet.