Kaker til 17. mai

På selveste nasjonaldagen er det gøy å lage noe ekstra godt og staselig, som gjerne følger fargepaletten til flagg og pynt. Her finner du oppskrifter på festfine 17. mai-kaker som gjestene garantert vil rope hurra for.

Flaggkake

Flaggkake passer ekstra godt på kakebordet på 17. mai, og er enkelt pyntet med ostekrem, blåbær og jordbær i skiver for å danne det norske flagget. I denne varianten har vi brukt gulrotkake som base, men den kan selvfølgelig også lages med en annen kake om du ønsker det.

Ostekake med gelélokk

En klassisk ostekake med gelélokk er alltid blant favorittene på kakebordet og det forstår vi godt. Sødmen i geléen passer perfekt sammen med den friske og fløyelsmyke ostekremen, og den sprø kjeksbunnen.

Verdens beste Kvæfjordkake

Denne kaken er en klassiker på kakebordet og ble i 2002 kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere. Den både ser lekker ut og smaker fantastisk. Pynt kaken med norske flagg og bringebær, om du ønsker å gjøre den enda mer staselig.

Red velvet-kake

Denne kaken er en amerikansk klassiker, som til tross for sin ildrøde farge, er en saftig og fløyelsmyk sjokoladekake. Den karakteristiske kaken gir gjestene en overraskende smaksfornøyelse, og passer perfekt til kakebordet på 17. mai.

Kransekake

Kransekake er en skikkelig festkake som du finner på kakebordet ved store og små begivenheter. Den kan enkelt pyntes opp til 17. mai med nors flagg og smellbonboner i rødt og blått.

Iskake med bringebær

Denne lekre og friske iskaken er laget av fløyelsmyk vaniljeiskrem, fylt med friske bringebær, på en knasende god kjeksbunn. Noe av det fine med iskaken er at den kan lages mange dager i forveien – bare å husk å ta den ut 15 minutter før servering, sånn at den rekker å tine noe.

Jordbærostekake

En frisk og fyldig ostekake med deilig smak er jordbær. I tillegg er den laget med en knasende god glutenfri kjeksbunn - perfekt hvis du vil lage noe allergivennlig til nasjonaldagen.

Bløtkake med vaniljekrem

Bløtkake med vaniljekrem og friske bær er en av de ultimate festkakene, og pyntet med bær i flaggets farger passer den også perfekt til 17. mai. Med deilig hjemmelaget vaniljekrem, friske bær og pisket krem vil du imponere både store og små på nasjonaldagen.

Hjemmelaget fyrstekake

Hjemmelaget fyrstekake er en klassiker og for mange fremdeles en favoritt på kakebordet. Formkaken består av mørdeig og deilig mandelfyll, og er både saftig og god. Denne kaken egner seg spesielt godt til å fryse ned, så den er fin å bake i forveien hvis du vil redusere stresset på selve nasjonaldagen.

Smakfulle muffins

Saftige og smakfulle muffins er perfekt til 17. mai. De kan pyntes og smakssettes som du selv ønsker, og er noe både store og små er glad i. Denne grunnoppskriften gir deg cirka 12 muffins og kan tilsettes det du har lyst på for å lage dine favorittmuffins.

Pavlova med vaniljekrem

Pavlovaen er like enkel som den er fantastisk, med en marengsbunn som er sprø utenpå og myk på innsiden, toppet med deilig vaniljekrem og friske bær. Pavlovaen er populær året rundt, men med lekre bær til pynt passer den perfekt til 17. mai.

Gulrotrullekake med ostekrem

I denne kaken er to favorittkaker, gulrotkake og rullekake, samlet i en himmelsk gulrotrullekake. Resultaten er en imponerende kake som smaker fantastisk. I tillegg er den veldig enkel å frakte med seg til 17. mai-frokosten eller lunsjen.

Eplekake

Dette er klassikeren er enkel å røre sammen og smaker herlig - spesielt om den er servert med pisket krem eller en kule vaniljeis. Denne enkle eplekaken er i tillegg ferdig på under 1 time!

Ostekake med rømmelokk og bær

Denne ostekaken med friske bær blir garantert en hit på kakebordet. Den bakte ostemassen får en fløyelsmyk konsistens, og rømmelokket gir kaken et friskt og syrlig preg.

Sitronkake med syrlig ostekrem

Det kan fort bli mye mat på nasjonaldagen og da er smaker det godt med en syrlig avslutning på måltidet. Denne sitronkaken er syrlig og frisk, har en herlig glasur, og er enkel å røre sammen.

Klassisk jordbærkake med lime

I denne oppskriften har vi tatt den klassiske jordbærkaken og gitt den en liten oppgradering ved å bløte den med limesirup. Dette gir en fantastisk syrlig og søt smak som går perfekt sammen med jordbærene.

Gode baketips: