Det er ikke uten grunn at red velvet kake i langpanne er årets maikake! Den lekre røde fargen gjør at denne kaken står ut på et hvert kakebord. Laget i langpanne er dette en kake som er enkel å frakte. Den kan gjerne bakes dagen før, og pyntes like før servering. Topp med bær i flagges farger for å få skikkelig maistemning.

I denne oppskriften på red velvet kake er det brukt en kakeform som er ca. 30×40 cm.

Ingredienser

1 porsjon

Kakebunn

150 gram Melange
Romtemperert
3 dl sukker
2 stk egg
5 dl hvetemel
1.5 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 dl kefir
30 gram rød konditorfarge

Glasur

200 gram kremost naturell
Romtemperert
300 gram melis
100 gram Melange
Romtemperert

Pynt

200 gram bringebær
200 gram blåbær
200 gram jordbær

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Kakebunn

1. Vei opp Melange, og sett på benken en liten stund før du skal bake. Når Melange er romtemperert er det lettere å få pisket luft inn – noe som gjør kaken luftigere og mykere.

2. Sett ovnen på 180 grader – over og undervarme

3. Pisk Melange og sukker hvitt og luftig. Det tar ca. 5 minutter med håndmikser eller kjøkkenmaskin.

4. Tilsett eggene, og visp godt.

Tips!

Knekk egget i et glass før du har det over i bakebollen. Dermed unngår du skall i røren.

5. Bland sammen hvetemel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron i en egen bolle. Sikt inn i røren med et dørslag, slik at du unngår klumper. Visp du har en jevn røre.

6. Bland konditorfarge og kefir i et desilitermål, og vend forsiktig inn i røren.

Konditorfarge

Konditorfarge kan du finne i matbutikker med godt utvalg, butikker med bakeutstyr, som Jernia, Kitch’n og Tilbords og butikker som spesialiserer seg på bakeutstyr.

7. Bruk en slikkepott og sørg for at du får med alt langs kantene og i bunnen, slik at røren får en jevn og fin farge.

8. Dekk en langpanneform med bakepapir. Du kan godt ha litt Melange i formen før du legger i bakepapiret, da holder det seg på plass.

9. Hell røren i formen og bak i ca. 30 minutter på nederste rille, på 180 grader.

red velvet før steking

10. Husk at alle ovner oppfører seg litt forskjellig, så bruk en bakepinne for å sjekke at kaken er ferdig. Kaken er klar når du kan stikke en pinne midt i kaken og det ikke er røre på pinnen når du trekker den ut igjen.

ferdig stekt red velvet før pynting

La kaken avkjøles før den pyntes.

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer