
Årets maikake 2025: Red velvet kake i langpanne
Det er ikke uten grunn at red velvet kake i langpanne er årets maikake! Den lekre røde fargen gjør at denne kaken står ut på et hvert kakebord. Laget i langpanne er dette en kake som er enkel å frakte. Den kan gjerne bakes dagen før, og pyntes like før servering. Topp med bær i flagges farger for å få skikkelig maistemning.
I denne oppskriften på red velvet kake er det brukt en kakeform som er ca. 30×40 cm.
Ingredienser
Kakebunn
Glasur
Pynt
Slik gjør du
Kakebunn
1. Vei opp Melange, og sett på benken en liten stund før du skal bake. Når Melange er romtemperert er det lettere å få pisket luft inn – noe som gjør kaken luftigere og mykere.
2. Sett ovnen på 180 grader – over og undervarme
3. Pisk Melange og sukker hvitt og luftig. Det tar ca. 5 minutter med håndmikser eller kjøkkenmaskin.
4. Tilsett eggene, og visp godt.
Tips!
Knekk egget i et glass før du har det over i bakebollen. Dermed unngår du skall i røren.
5. Bland sammen hvetemel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron i en egen bolle. Sikt inn i røren med et dørslag, slik at du unngår klumper. Visp du har en jevn røre.
6. Bland konditorfarge og kefir i et desilitermål, og vend forsiktig inn i røren.
Konditorfarge
Konditorfarge kan du finne i matbutikker med godt utvalg, butikker med bakeutstyr, som Jernia, Kitch’n og Tilbords og butikker som spesialiserer seg på bakeutstyr.
7. Bruk en slikkepott og sørg for at du får med alt langs kantene og i bunnen, slik at røren får en jevn og fin farge.
8. Dekk en langpanneform med bakepapir. Du kan godt ha litt Melange i formen før du legger i bakepapiret, da holder det seg på plass.
9. Hell røren i formen og bak i ca. 30 minutter på nederste rille, på 180 grader.

10. Husk at alle ovner oppfører seg litt forskjellig, så bruk en bakepinne for å sjekke at kaken er ferdig. Kaken er klar når du kan stikke en pinne midt i kaken og det ikke er røre på pinnen når du trekker den ut igjen.

La kaken avkjøles før den pyntes.
Glasur
1. Ha kremost, melis og Melange i en bolle. Det at ingrediensene er romtempererte gjør det enklere å unngå klumper.
2. Bruk en kjøkkenmaskin eller en håndmikser og bland til du har en jevn og fin glasur.

3. Fordel glasuren utover og topp med det du ønsker av pynt. Bruk gjerne friske bær i flaggets farger, for eksempel jordbær, blåbær og bringebær. Bjørnebær og rips gjør seg også godt som pynt.

Kommentarer