Enkle langpannekaker

Langpannekaker er enkle å lage og praktiske fordi de rekker til mange kakeglade gjester - enten det er til middagsselskapet, bursdagen, skoleavslutningen, dugnaden eller kakelotteriet. De kan også enkelt dekoreres med en blank glasur, med bær eller med fargerikt kakestrøssel som passer anledningen. Her har vi samlet våre favoritter som er skapt for å deles.

Saftig sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne er en enkel, men supergod klassiker som er rask å røre sammen. Denne varianten er så saftig at den vil umiddelbart bli en favoritt til både store og små anledninger. Oppskriften gir cirka 16 kakekstykker.

Daimkake i langpanne

Dette er en himmelsk langpannekake med en knasende god nøttebunn med daim, toppet med en fyldig eggekrem og sjokolade. Daimkake er en populær kake, og er naturlig glutenfri, noe som gjør at det passer veldig godt til bursdager og skoleavslutninger.

Gulrotkake i langpanne med ostekrem

Gulrotkake kan påstås å være manges favorittkake og det forstår vi godt! Den smaker nydelig, er saftig og har en herlig glasur som gjør at man får lyst på mer enn bare ett kakestykke. Denne varianten er enkel å røre sammen og passer perfekt til anledninger som bursdager og skoleavslutninger.

Sjokoladekake uten egg

Denne enkle sjokoladekaken uten egg er saftig og enkel å røre sammen. Perfekt å lage til store og små anledninger når du trenger et allergivennlig alternativ til den klassiske sjokoladekaken i langpanne.

Banankake i langpanne

Har du bananer i fruktkurven som begynner å bli litt vel brune? Da passer det perfekt å bake banankake. De modne bananene gir ikke bare en nydelig smak, de sørger også for at kaken blir ekstra saftig og myk.

Poke cake i langpanne med karamellsaus

Garantert saftig langpannekake får du med poke cake, eller prikkekake som det heter på norsk. Alt du behøver å gjøre er å stikke mange hull i kaken og fylle den opp med deilig karamellsaus. Prikken over i-en er fyldig ostekremglasur og salte peanøtter.

Rabarbrakake i langpanne

Når det bugner av rabarbra både på butikken og i hagen, passer det ypperlig å bruke den til å lage saftige kaker. Denne rabarbrakaken i langpanne er en saftig og frisk kake, og smaker veldig godt med litt is eller krem til.

Enkel krydderkake i langpanne

Denne krydderkaken er saftig og full av gode smaker som kanel, kardemomme og ingefær. Toppet med en frisk ostekrem-glasur er dette en kake som passer for både store og små anledninger.

Blondies med hvit sjokolade og macadamianøtter

Blondies er nok mindre kjent en slektningen brownies, men den er minst like fantastisk på smak - og like lett å lage! Med fyldig hvit sjokolade og knasende biter av macadamianøtter, blir denne varianten alltid en favoritt på kakebordet.

Melkefri sjokoladekake i langpanne

Denne saftige sjokoladekaken er laget helt uten melk, men er full av den gode sjokoladesmaken. Oppskriften gjør det enkelt å lage en smakfull, melkefri sjokoladekake i langpanne som både barn og voksne liker. Perfekt til barnebursdag, skoleavslutning eller familiefest!

Inas langpannekaker

Ina elsker å lage mat og startet bloggen «Mat på Bordet» i 2009 for å dokumentere hva hun lagde på kjøkkenet. Vi i Melange er store tilhengere av Ina og hvordan hun formidler matglede og tar tak i mytene om at det er vanskelig å lage mat! Under finner du tre av hennes langpannekaker - alle med en liten vri.

Gode baketips:

Sjokoladekake med gravemaskin på toppen. Foto.

5 dekorative bursdagskaker av 1 røre

Trenger du gode ideer til enkle og morsomme bursdagskaker har du havnet på riktig sted. Med denne enkle oppskriften på sjokoladekake kan du lage fem ulike og dekorative bursdagskaker. Se de oppfinnsomme kakene her!

Sjokoladekake i langpanne. Foto.

Bakerens beste baketips til luftige og saftige kaker

Det er mange utfordringer som dukker opp underveis når man skal bake kaker. Kakene kan falle ned i midten, sitte fast i formen eller ikke bli luftige. Her får du bakerens beste baketips som gjør det enklere å lykkes.

Gulrotkake i langpanne

Slik fryser du kaker

Har du rester etter den store festdagen, eller har du ikke tid til å lage kakene den dagen de faktisk skal serveres? Finn ut hvordan de ulike kakene bør fryses ned og tines for å få best mulig resultat.

Slik baker du med ulike meltyper

Hvete, spelt, havre, rug og bygg - det finnes mange ulike meltyper å velge mellom når en skal bake. Hver meltype har ulike egenskaper når det kommer til både elting, heving og bløtlegging. Her får du tipsene som hjelper deg å lykkes med baksten, uansett hvilken meltype du velger.

Glutenfrie havrekjeks. Foto.

Slik baker du uten kjøkkenvekt

Mangel på kjøkkenutstyr trenger ikke å sette en stopper for bakegleden. Du kan nemlig fint bake uten kjøkkenvekt ved å regne om gram til dl. Her får du tipsene som hjelper deg i mål.

Melkefri sjokoladekake i langpanne.

Slik baker du uten melk

Allergier trenger ikke å gå på bekostning av bakegleden. Kathrine Skjelvan, fra bloggen Gluten- og melkefri inspirasjon, har bakt uten melk i 15 år. – Å bake uten melk er veldig enkelt, lover bloggeren.