Er du på jakt etter gode og lettbakte julekaker er sandnøtter en sikker vinner. Småkakene er så luftige at de nærmest smelter på tunga og har en deilig smak av vanilje. Den porøse konsistensen kommer av den store mengden potetmel som brukes i deigen. En porsjon gir 60 til 70 småkaker.

Sandkaker

Se alle oppskrifter på julekaker

Over 90 oppskrifter på moderne og klassiske julekaker.

Kommentarer

  • Bakefar

    Disse blir perfekte hvert år. Viktig med riktig fremgangsmåte. Måtte prøve og feile litt jeg også, øvelse gjør mester. Mvh Bake far.

    • Cecilie,

      Hei Bakefar! Så hyggelig å høre at at sandnøttene blir perfekte hvert år. Bedre tilbakemelding kan vi ikke få! Takk skal du ha, og god jul til deg 🙂

  • Lise

    Mine ble supre 😃

    • Cecilie,

      Godt å høre, Lise! Takk for tilbakemeldingen, og god jul til deg 🙂

  • Hanne andersen

    Det må være noe feil med oppskriftn, ble tørre og vanskelig å bake ut

    • Cecilie,

      Hei Hanne! Det var leit å høre at baksten ikke ble som den skulle. Vi skal få vår oppskriftsansvarlige til å ta en gjennomgang av den, og gi deg tilbakemelding så fort som mulig. 🙂

      • Cecilie,

        Hei igjen Hanne! Vår oppskriftsansvarlige har gått igjennom oppskriften, og kan ikke se at det er noe feil i den, men understreker at Melange ikke må bakes ut kald. Det er viktig at den er romtemperert før oppstart. Lykke til! 😊

  • Marte Brandtun

    Mine ble altfor tørre. Som å spise potetmel😅

    • Cecilie,

      Det var leit å høre at baksten ikke ble helt vellykket, Marte! Et tips er å holde igjen litt av hvetemelet inntil du får en passe konsistens på deigen. Lykke til hvis du prøver igjen, og god jul til deg! 🙂

  • Britt Aagedal

    Sandnøttdeigen ble for bløt og gle utover på stekebrettet.
    Smaken var god

    • Cecilie,

      Hei Britt! Det var leit å høre at kakene fløt ut over stekebrettet. Et tips kan være å være nøye på å få riktig konsistens på deigen ved å juster melmengde i forhold til størrelsen på egget. Husk også å jobbe minst mulig med den for å unngå at den blir for myk og flyter ut for mye. Lykke til! 🙂