Slik lager du myke vafler
Noen elsker sprø vafler, andre foretrekker myke. Tilhører du sistnevnte kategori kan du prøve denne oppskriften som gir deg tykke og myke vaffelplater. Legg de nystekte vaflene oppå hverandre på en tallerken med et kjøkkenhåndkle over. Da får du en høy stabel med vafler som holder seg myke og saftige. Oppskriften gir cirka 12 vaffelplater.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Spe med melk og flytende Melange.
2. Bland sammen salt, hvetemel, bakepulver og kardemomme, og sikt det inn i røren. Pisk det godt sammen til du har en fin og jevn røre uten klumper.
3. La røren svelle en halvtime på kjøkkenbenken.
4. Smør vaffeljernet med Flytende Melange før du steker, og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel, for å hindre at vaflene setter seg fast.
5. Legg vaffelplatene oppå hverandre i en stabel. Dekk til med et kjøkkenhåndkle for å holde vaflene myke og varme.
Funket veldig greit med nøytral matolje istedenfor melange også
Hei Anna! Vi synes selvfølgelig at vaflene blir aller best med Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke olje heller, selv om smaken ikke blir helt lik. Det viktigste er at alle finner det som passer best for seg. Lykke til! 🙂
Det ble nydelige, myke vafler
Alltid hyggelig å høre at vaflene ble gode, Anna! Takk for det, og lykke til med matlagingen 🙂
Vet ikke hvorfor, fulgte oppskriften til punkt og prikke . Kan det være at jeg har stekt de på for høy varme?
Hei Berit! Nå ble vi usikre på hva du mener, og hjelper deg gjerne hvis du forteller mer. God fredag videre til deg! 🙂
Det må vel bety at vafflene fortsatt ble sprø?
Jeg sliter også med dette. Det står ingenting om anbefalt varme instilling å steke på for å oppnå myke vaffler.
Hei Geir! Det er ingrediensene i oppskriften som vanligvis gjør vaflene myke, ikke hvor hardt du steker dem. Legger de disse nystekte vaflene oppå hverandre på en tallerken med et kjøkkenhåndkle over, får du vafler som skal holde seg myke og saftige. Lykke til! 🙂
Hm. Det synes jeg var snodig. Etter vi byttet til et nytt vaffeljern, ble vafflene sprøe og smaken var helt annerledes, selv med samme oppskrift vi har brukt i 20 år og på det gamle jernet ble det alltid myke vaffler, selv med en del fett.
Jeg endte opp med å returnere jernet og har blitt skeptisk til hva slags jern jeg skal kjøpe for å prøve å redde den gamle oppskriften vår.
Hei Geir! Vaffeljern kommer i forskjellige kvaliteter, og størrelsen på vaffelhjertene likeså. Så her gjelder det å prøve seg litt fram, og finne det som passer best for din smak. Lykke til! 🙂
Nydelige vafler! Akkurat som jeg liker de. Endelig funnet riktig oppskrift. Nystekt med smør og brunost til en kopp kaffe. Lykke!
Når oppskriftene våre gir lykkefølelse, da blir vi glade! Takk for hyggelig tilbakemelding, og god fredag videre til deg, Monica! 😊
Deiligste vafler jeg har smakt. De var så utrolig fyldige og myke jeg kunne ha besvimt der og da. Det er en skam at det ble så få vafler! Jeg fikk rundt 10 stk, så hadde gjerne ønsket at oppskriften ga noen fler!!!
Godt å høre at oppskriften falt i smak, Kimi! Du får lage dobbel porsjon neste gang, lykke til! 🙂
For en bra oppskrift! Skulle kanskje ønske vaflene var litt søtere, men ellers verdens beste vaffeloppskrift! ❤️
Så koselig at vaflene faller i smak hos deg, Ada! Takk skal du ha for tilbakemeldingen. Det er ikke noe i veien for å bruke mer sukker i oppskriften hvis du ønsker det. Lykke til 🙂
Har aldri fått så mange positive tilbakemeldinger på vafler før, så gode 🤩
Hei Birgit! Så hyggelig å høre at vaflene falt i smak! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med stekingen! 🙂
Veldig gode vafler, de beste jeg har funnet🤩
Alltid hyggelig med slike tilbakemeldinger, Terje! Takk skal du ha, og lykke til med vaffelstekingen! 🙂
Skal lave no😊 ser gode ut
Håper det smakte, Amalie! 🙂
Kan kan bruke vanlig Melange om man ikke har flytende?
Hei M! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂
Hærlig 😀
Så hyggelig at det frister, Bjørn! Lykke til med vaffelstekingen! 🙂