Vafler med havregryn
Disse vaflene med havregryn smaker godt med både salt og søtt pålegg, og passer perfekt til matpakka, som nistemat på tur, til kveldsmaten eller helgekosen. Oppskriften gir cirka 8 vaffelplater.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Pisk eggene godt sammen. Tilsett melk, flytende Melange og honning.
2. Bland sammen hvetemel, havregryn, kardemomme, bakepulver og salt. Bland det tørre litt etter litt inn i det våte mens du visper godt, til røren er jevn og uten klumper.
3. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.
4. Smør vaffeljernet med flytende Melange før du steker, og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel. Du kan oppleve at vaflene setter seg fast, men de vil slippe når de er ferdigstekt, så pass på å ikke bli fristet til å åpne jernet for tidlig.
Hei, hva mener dere med 1 porsjon? Hvor mange vafler gir det?
Hei Emma! Denne oppskriften gir ca. 8 vafler.
Takk! Det stod jo i oppskriften 😁 Det ble 9 gode vafler her 🙂