Sissel har svart belte i å bake kanelboller

Det går gjetord om kanelbollene til Sissel Ullevålseter. Oslo-beboere valfarter til Rustadsaga Sportsstue for å slå kloa i de luftige bollene med kanelfyll i midten.

For er det noe Sissel Ullevålseter kan, så er det nemlig å bake kanelboller. I over 23 år har hun bakt og servert kanelboller her på Rustadsaga Sportsstue i Oslo, men hun har for lengst gått ut av tellingen på hvor mange boller hun faktisk har servert.

 

– Det må være over 1 million boller som har blitt servert over denne disken, supplerer sønnen Emil, og ler. Han  arbeider også i familiebedriften her ved Rustadsaga. 

 

– Det har blitt en del boller opp gjennom årene kan du si, smiler Sissel og legger til: 

 

– På det meste har vi nok servert 1000 kanelboller på én dag, men det er ikke hverdagskost, da. Men én ting som er sikkert er at hele sjela mi ligger i de bollene. De er laget med andakt og kjærlighet, som jeg pleier å si. Hver eneste én.

Kløpper på gjærbakst

Mye tyder på at Sissel har oppnådd svart belte i kanelbollebaking. Hun vet akkurat hva som skal til for å få luftige og smakfulle boller. Det kan både køen og gjetordene bekrefte. 

 

–  Jeg har brukt én og samme oppskrift siden jeg begynte å bake boller da jeg var 15 år. Det er en standard oppskrift som alle kan få til. Erfaringen jeg har opparbeidet meg gjennom årene har lært meg at det handler om å prøve og feile litt. Det er først da man blir mester. 
Her finner du Sissel sin oppskrift på kanelboller

Sissels bolletips:

 • Start bakingen med et smil om munnen.
 • Ikke stress, det tar den tiden det tar.
 • Prøv og feil – det er først da man blir mester.
 • Alle har sine preferanser – velg størrelsen på bollene ut ifra hva du selv foretrekker.
 • Sissel sverger til fersk gjær og helmelk, men du kan bruke både tørr gjær og vann, hvis du foretrekker det.
 • Alle deiger oppfører seg forskjellig. Derfor bør du ikke ta alt melet i med én gang. Ta heller litt og litt og føl deg frem.
 • Jo mer rutinert du blir, desto mer «klissete» deig klarer du å håndtere. Og da blir det luftige boller.
 • Bruk Melange på stekeplaten istedenfor bakepapir – det gir et sprøtt underlag.
 • Hvis du vil ta med kanelboller på tur, kan man ta litt ferdig utblandet melis i en brødpose. Klipp hull og ta på så mye melis som du ønsker.
 • Bare fantasien setter grenser for hvilket fyll du kan ha i bolledeigen: eplefyll, rosiner eller vaniljekrem smaker veldig godt.
 • Deigen kan også brukes til å lage kringle eller skolebrød.

Østmarkas beste kanelboller

Middels
40 min.

Saftige boller

Enkelt
180 min.

Søte hveteboller

Enkelt
120 min.

Bor alene – lager middag for to

Ingrid og Thomas har vært kjærester i over 3 år, bor hver for seg, men lager nesten alltid middag for to. Fordi hverdagsmiddager er en viktig arena for å pleie forholdet, setter de av tid til å spise sammen så ofte de kan.

Middagskabal med 3 aktive barn. Her er tipsene!

I familien Kjærås Moland går mye av tiden i hverdagen med til trening og fritidsaktiviteter. Da er det fint å ha noen raske middagsløsninger. Her er deres tips til hverdagsmiddager, som er raske, enkle og gode.

Er du Norges vanligste hverdagskokk?

Lager du helt normal mat i en helt normal hverdag? Da vil vi gjerne besøke deg! Vi skal samle oppskrifter og hverdagshistorier, som utgis i bokform til neste år, og publiseres på våre nettsider til høsten.

– Glutenfri mat er enklere å lage enn man tror

Dina Fonn Sætre har cøliaki, men det er ingen hindring når hun og kjæresten Henning lager mat. Sammen har de funnet løsninger som passer for begge to.

Dropp oppskriften til middag

Når Ifiok lager middag til familien sin på fire er oppskriften enkel: Litt av det vi har i kjøleskapet, en liten tur i butikken og vipps! Middagen er klar.

Sissel har svart belte i å bake kanelboller

Det går gjetord om kanelbollene til Sissel Ullevålseter. Oslo-beboere valfarter til Rustadsaga Sportsstue for å slå kloa i de luftige bollene med kanelfyll i midten.

Kanelsnurrer

Enkelt
90 min.